Recept za nagradni konkurs: Posna trpeza za svačiji ukus
Sastojci
Za 6 osoba
Potrebno je
2 Kom
Tikvica
1 Kom
Crnog luka
1/2 Veze
Mirođije
1 Malo
Maslinovog ulja,kurkume
1 Čen
Belog luka
1 Malo
Morske soli,bibera
Priprema
Priprema
Crni luk iseckate i prodinstate na maslinovom ulju. Kada počne da se cakli, ubacite tikvice isečene na kockice. Malo promešatjte zajedno pa dodajte beli luk ako ga volite. Nalijte vodom, ali ne puno.Tikvice su pune vode, a potaž je uvek lepši ako je gušći. Takođe, ako niste stavili dovoljno vode, uvek možete da je dodate. Tikvicama nije potrebno puno vremena da se skuvaju, biće gotove već za petnaestak minuta. Sklonite sa ringle, dodajte malo soli i bibera i sve sameljite ručnim blenderom i vratite u šerpu. Tada dodajte vezu iseckanu mirođiju i pustite da se još malo krčka da začini odrade svoje. Pred sam kraj možete da dodate i malkice kurkume, poprimiće žućkastu boju. Prijatno!
Recept za nagradni konkurs: Posna trpeza za svačiji ukus
Sastojci
Za 6 osoba
2 Kom Tikvica
1 Kom Crnog luka
1/2 Veze Mirođije
1 Malo Maslinovog ulja,kurkume
1 Čen Belog luka
1 Malo Morske soli,bibera
Priprema
Priprema
Crni luk iseckate i prodinstate na maslinovom ulju. Kada počne da se cakli, ubacite tikvice isečene na kockice. Malo promešatjte zajedno pa dodajte beli luk ako ga volite. Nalijte vodom, ali ne puno.Tikvice su pune vode, a potaž je uvek lepši ako je gušći. Takođe, ako niste stavili dovoljno vode, uvek možete da je dodate. Tikvicama nije potrebno puno vremena da se skuvaju, biće gotove već za petnaestak minuta. Sklonite sa ringle, dodajte malo soli i bibera i sve sameljite ručnim blenderom i vratite u šerpu. Tada dodajte vezu iseckanu mirođiju i pustite da se još malo krčka da začini odrade svoje. Pred sam kraj možete da dodate i malkice kurkume, poprimiće žućkastu boju. Prijatno!
Tagovi