Recept za nagradni konkurs: Posna trpeza za svačiji ukus
Sastojci
Za 12 osoba
Potrebno
500 g
bob
1 l
Voda
1 malo
so
3 komad/a
Beli luk
Za prelivanje
50 ml
Maslinovo ulje
1 nekoliko
aleva paprika
Priprema
Priprema
Danas je dostupan već oljušten bob što u mnogome olakšava kuvanje. Nalijte vode da se sav bob potopi kao kad kuvate pasulj. Proverite da li je skuvan, treba da se lako gnječi.. Dodajte so i čen belog luka. Ocedite višak vode,izblendajte ga u kašu i izlije u posude.
Ohladjen i stegnut u pihtije isecite na kocke. Ugrejte ulje s malo soli i alevom paprikom,ako volite može i ljuta i prelijte bob.
Recept za nagradni konkurs: Posna trpeza za svačiji ukus
Sastojci
Za 12 osoba
500 g bob
1 l Voda
1 malo so
3 komad/a Beli luk
50 ml Maslinovo ulje
1 nekoliko aleva paprika
Priprema
Priprema
Danas je dostupan već oljušten bob što u mnogome olakšava kuvanje. Nalijte vode da se sav bob potopi kao kad kuvate pasulj. Proverite da li je skuvan, treba da se lako gnječi.. Dodajte so i čen belog luka. Ocedite višak vode,izblendajte ga u kašu i izlije u posude.
Ohladjen i stegnut u pihtije isecite na kocke. Ugrejte ulje s malo soli i alevom paprikom,ako volite može i ljuta i prelijte bob.
Tagovi