Potrebno za koru: 250g mlevenog keksa, 50g šećera, 100g margarina, 100g istopljene čokolade, 1 kašika kakaoa, 1dl soka od pomorandže. Sve to dobro izmešamo i napravimo koru, na tacni, debljine 5mm.
Priprema fila
Fil: Umutiti pola litre slatke pavlake, pa dodati 2 rastopljena želatina. Pavlaku podelimo na 2 dela i pravimo od nje 2 fila. Prvi fil: u pola pavlake dodamo 150g čokoladnog krema i to umutimo kašikom. Drugi fil: 250g krema sira umutimo sa 50g šećera i sve to sjedinimo sa drugom polovinom ulupane slatke pavlake(C).
Preko prve kore stavimo beli deo, pa čokoladni, stavimo u zamrzivač oko pola sata, da se stegne, pa izvadimo da bi stavili glazuru.
Dekoracija
Glazura: 150g istopljene čokolade, 2dl slatke pavlake(neulupane), dobro to izmešamo i mutimo dok se ne ohladi(dok se ne zgusne). To nanesemo preko kolača. Možemo malo da ukrasimo i sa slatkom pavlakom ili na neki drugi način. Kolač treba da odstoji u frižideru nekoliko sati pre sečenja.
Recept za nagradni konkurs: Recepti s ljubavlju
Sastojci
Za 6 osoba
250 g Dr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače
50 g Šećer
100 g Margarin
100 g Čokolada za kuvanje
1 supena kašika C Kakao prah
1 dl pomorandža sok
pola l slatka pavlaka
2 kesica/e C Želatin
150 g Čokoladni krem
250 g krem sir
50 g Šećer
150 g Čokolada za kuvanje
2 dl Dr. Oetker Šlag krem sa ukusom slatke pavlake
Naši proizvodi
Priprema
Priprema kore
Potrebno za koru: 250g mlevenog keksa, 50g šećera, 100g margarina, 100g istopljene čokolade, 1 kašika kakaoa, 1dl soka od pomorandže. Sve to dobro izmešamo i napravimo koru, na tacni, debljine 5mm.
Priprema fila
Fil: Umutiti pola litre slatke pavlake, pa dodati 2 rastopljena želatina. Pavlaku podelimo na 2 dela i pravimo od nje 2 fila. Prvi fil: u pola pavlake dodamo 150g čokoladnog krema i to umutimo kašikom. Drugi fil: 250g krema sira umutimo sa 50g šećera i sve to sjedinimo sa drugom polovinom ulupane slatke pavlake(C).
Preko prve kore stavimo beli deo, pa čokoladni, stavimo u zamrzivač oko pola sata, da se stegne, pa izvadimo da bi stavili glazuru.
Dekoracija
Glazura: 150g istopljene čokolade, 2dl slatke pavlake(neulupane), dobro to izmešamo i mutimo dok se ne ohladi(dok se ne zgusne). To nanesemo preko kolača. Možemo malo da ukrasimo i sa slatkom pavlakom ili na neki drugi način. Kolač treba da odstoji u frižideru nekoliko sati pre sečenja.
Tagovi