Recept za nagradni konkurs: Recepti s ljubavlju

Sastojci

Za 6 osoba

Kora

250 g Dr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače

50 g Šećer

100 g Margarin

100 g Čokolada za kuvanje

1 supena kašika C Kakao prah

1 dl pomorandža sok

Fil

pola l slatka pavlaka

2 kesica/e C Želatin

150 g Čokoladni krem

250 g krem sir

50 g Šećer

Glazura

150 g Čokolada za kuvanje

Naši proizvodi

Priprema

Priprema kore

Potrebno za koru: 250g mlevenog keksa, 50g šećera, 100g margarina, 100g istopljene čokolade, 1 kašika kakaoa, 1dl soka od pomorandže. Sve to dobro izmešamo i napravimo koru, na tacni, debljine 5mm.

Priprema fila

Fil: Umutiti pola litre slatke pavlake, pa dodati 2 rastopljena želatina. Pavlaku podelimo na 2 dela i pravimo od nje 2 fila. Prvi fil: u pola pavlake dodamo 150g čokoladnog krema i to umutimo kašikom. Drugi fil: 250g krema sira umutimo sa 50g šećera i sve to sjedinimo sa drugom polovinom ulupane slatke pavlake(C).

Preko prve kore stavimo beli deo, pa čokoladni, stavimo u zamrzivač oko pola sata, da se stegne, pa izvadimo da bi stavili glazuru.

Dekoracija

Glazura: 150g istopljene čokolade, 2dl slatke pavlake(neulupane), dobro to izmešamo i mutimo dok se ne ohladi(dok se ne zgusne). To nanesemo preko kolača. Možemo malo da ukrasimo i sa slatkom pavlakom ili na neki drugi način. Kolač treba da odstoji u frižideru nekoliko sati pre sečenja.