Crni i beli luk sitno iseckajte, šargarepu izrendajte, papriku isecite na trakice, šampinjone operite a krompir isecite na kriške.
U pekač sipajte malo ulja te stavite polovinu pripremljenog krompira i šampinjona. Preko poređajte na komade sečenu butkicu i krompir sečen na kriške. Nalijte malo vode. Poklopite. Pecite na 250 stepeni sve dok se ne ispeče meso i krompir. Pred kraj skinute poklopac da se malo zapeče.
Sastojci
Za 4 osoba
1 kg krompira
1 glavica crnog luka
2-3 čena belog luka
2 komada šargarepe
1 kafena kašičica crvene mlevene paprike
1 veća Svinjska butkica
500 gr šampinjona
1 komad sveža crvena paprika
po ukusu soli, bibera, vegete
Priprema
Za pripremu
Crni i beli luk sitno iseckajte, šargarepu izrendajte, papriku isecite na trakice, šampinjone operite a krompir isecite na kriške.
U pekač sipajte malo ulja te stavite polovinu pripremljenog krompira i šampinjona. Preko poređajte na komade sečenu butkicu i krompir sečen na kriške. Nalijte malo vode. Poklopite. Pecite na 250 stepeni sve dok se ne ispeče meso i krompir. Pred kraj skinute poklopac da se malo zapeče.