Za 15 osoba
5 soljica Ulja
5 soljica Kisele vode
7 soljica Secera
. . Kora limuna
100 g Suvog grozdja
1 kocka Kvasca
600-800 g Brasna za nadev
500 g Secera
500 g Ratluka
300-400 g Mlevenih oraha
3 stangle Cokolade
1
Sastaviti ulje, kiselu vodu, soljice secera, koru limuna, kvasac i brasno pa zamesiti testo.
2
Testo ispeci iz dva puta pa kore raseci tanko da se dobiju 4 kore.
3
Secer i ratluk preliti vodom i uspilovati. Dodati orahe i cokoladu pa premazati tortu.
4
Ostaviti tortu da odstoji dan dva pre upotrebe.
Recept za nagradni konkurs: Posna trpeza za svačiji ukus
Sastojci
Za 15 osoba
5 soljica Ulja
5 soljica Kisele vode
7 soljica Secera
. . Kora limuna
100 g Suvog grozdja
1 kocka Kvasca
600-800 g Brasna za nadev
500 g Secera
500 g Ratluka
300-400 g Mlevenih oraha
3 stangle Cokolade
Priprema
1
Sastaviti ulje, kiselu vodu, soljice secera, koru limuna, kvasac i brasno pa zamesiti testo.
2
Testo ispeci iz dva puta pa kore raseci tanko da se dobiju 4 kore.
3
Secer i ratluk preliti vodom i uspilovati. Dodati orahe i cokoladu pa premazati tortu.
4
Ostaviti tortu da odstoji dan dva pre upotrebe.