Za čokoladni fil umutite čvrst sneg od belanaca. Nastavite mućenje uz postepeno dodavanje kristal šećera. Dodajte mleveni keks i mlevene orahe pa lagano promešajte. Otopite 100 gr čokolade na pari, dodajte u fil i promešajte.
Za pripremu žutog fila
Za pripremu žutog fila žumanca, šećer u prahu, vanilin šećer uz stalno mešanje skuvajte na pari. 200 gr margarina penasto umutite pa dodajte u prohlađen žuti fil.
Za slaganje oblandi
Uzmite jedan list oblande pa ga premažite čokoladnim filom, preklopite drugim listom oblandepa ga premažite žutim filom, zatim list oblande pa čokoladni fil, list oblande pa žuti fil i na kraju završite listom oblande.
Za finalni postupak
Za glazuru otopite 100 gr čokolade na pari, dodajte 2 kašike ulja i 50 gr margarina iseckanog na kockice. Dobro promešajte i prelijte preko poslednjeg lista oblande. Isecite po želji na pravougaonike ili romboide.
Sastojci
Za 16 osoba
1 pakovanje/a C Oblande
8 komada jaja
200 gr C Šećer u prahu 250g
200 gr kristal šećera
150 gr mlevenih oraha
150 gr mlevenog keksa
200 gr čokolade za kuvanje
2 kesice Dr. Oetker Vanilin šećer
250 gr margarina
2 kašike ulja
Naši proizvodi
Priprema
Za pripremu braon fila
Za čokoladni fil umutite čvrst sneg od belanaca. Nastavite mućenje uz postepeno dodavanje kristal šećera. Dodajte mleveni keks i mlevene orahe pa lagano promešajte. Otopite 100 gr čokolade na pari, dodajte u fil i promešajte.
Za pripremu žutog fila
Za pripremu žutog fila žumanca, šećer u prahu, vanilin šećer uz stalno mešanje skuvajte na pari. 200 gr margarina penasto umutite pa dodajte u prohlađen žuti fil.
Za slaganje oblandi
Uzmite jedan list oblande pa ga premažite čokoladnim filom, preklopite drugim listom oblandepa ga premažite žutim filom, zatim list oblande pa čokoladni fil, list oblande pa žuti fil i na kraju završite listom oblande.
Za finalni postupak
Za glazuru otopite 100 gr čokolade na pari, dodajte 2 kašike ulja i 50 gr margarina iseckanog na kockice. Dobro promešajte i prelijte preko poslednjeg lista oblande. Isecite po želji na pravougaonike ili romboide.