plavi patlidžan oprati u rastvoru soda bikarbone i vode.
Plavi patlidžan oprati i iseći na kolutove. Staviti ga u đevđir i posoliti. Ostaviti ga sat vremena da odstoji pa peći 15 min. u zagrejanoj rerni
Na 180 °C.
Celer, peršun i mirođiju sitno iseckati, pobiberiti, začiniti, dodati beli luk i preliti uljem. Mešati da se začini izmešaju i začinsko bilje pusti sok
Ređati plavi patlidžan, začinsko bilje i sirće.
Ostaviti da odstoji pola sata pa salatu promešati.
Recept za nagradni konkurs: Posna trpeza za svačiji ukus
Sastojci
Za 6 osoba
2 komad/a patlidžana
1 supena kašika soli
2 supena kašika ulja
1 supena kašika peršun, celer, mirođija
1 supena kašika Beli luk
1 prstohvat/a beli biber
1 prstohvat/a suvi začan
3 supena kašika sirćeta
1 prstohvat/a C Soda bikarbona
Naši proizvodi
Priprema
salata
plavi patlidžan oprati u rastvoru soda bikarbone i vode.
Plavi patlidžan oprati i iseći na kolutove. Staviti ga u đevđir i posoliti. Ostaviti ga sat vremena da odstoji pa peći 15 min. u zagrejanoj rerni
Na 180 °C.
Celer, peršun i mirođiju sitno iseckati, pobiberiti, začiniti, dodati beli luk i preliti uljem. Mešati da se začini izmešaju i začinsko bilje pusti sok
Ređati plavi patlidžan, začinsko bilje i sirće.
Ostaviti da odstoji pola sata pa salatu promešati.
Dobro ohladiti i služiti.
Tagovi