Recept za nagradni konkurs: Posna trpeza za svačiji ukus

Sastojci

Za 6 osoba

salata

2 komad/a patlidžana

1 supena kašika soli

2 supena kašika ulja

1 supena kašika peršun, celer, mirođija

1 supena kašika Beli luk

1 prstohvat/a beli biber

1 prstohvat/a suvi začan

3 supena kašika sirćeta

1 prstohvat/a C Soda bikarbona

Naši proizvodi

Priprema

salata

plavi patlidžan oprati u rastvoru soda bikarbone i vode.

Plavi patlidžan oprati i iseći na kolutove. Staviti ga u đevđir i posoliti. Ostaviti ga sat vremena da odstoji pa peći 15 min. u zagrejanoj rerni

Na 180 °C.

Celer, peršun i mirođiju sitno iseckati, pobiberiti, začiniti, dodati beli luk i preliti uljem. Mešati da se začini izmešaju i začinsko bilje pusti sok

Ređati plavi patlidžan, začinsko bilje i sirće.

Ostaviti da odstoji pola sata pa salatu promešati.

Dobro ohladiti i služiti.