2 soljice pirinca potopite u hladnu vodu da neko vreme odstoji. Prospite vodu. U posudu u kojoj ce te kuvati sutlijas sipajte malo vode, dodajte pirinac, sipajte malo mleka i uz mesanje pustite da provri. Skinite sa ringle. Kada se malo prohladi i pirinac upije tecnost dodoajte jos malo vode i mleka, zasladite , dodajte vanili secer .. Ponovite postupak kuvanja dok se pirinac ne skuva - odmekne.
Ukupno ce vam trebati oko 250 grama mleka i 1 l vode.
Sastojci
Za 6 osoba
2 male soljice pirica
250 ml mleka
1 l vode (po potrebi, trebace vam verovatno manje!)
6 kafena kašičica secera
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
1 pakovanje/a Dr. Oetker Cimet šećer
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
2 soljice pirinca potopite u hladnu vodu da neko vreme odstoji. Prospite vodu. U posudu u kojoj ce te kuvati sutlijas sipajte malo vode, dodajte pirinac, sipajte malo mleka i uz mesanje pustite da provri. Skinite sa ringle. Kada se malo prohladi i pirinac upije tecnost dodoajte jos malo vode i mleka, zasladite , dodajte vanili secer .. Ponovite postupak kuvanja dok se pirinac ne skuva - odmekne.
Ukupno ce vam trebati oko 250 grama mleka i 1 l vode.
Na kraju ukrasit po zelji cimetom
Uzivajte uz recept Mirinih zanimacija :-)