Mleveni keks pomesajte sa sokom od narandze.Zele bombone sitno iseckajte,a keks izlomite pa ubacite u posudu sa mlevenim keksom.Cokoladu,secer i margarin stavite na srednju temperaturu da se otope pa izmesajte sa ostalim sastojcima.Mesati dok se sve lepo ne sjedini.
Smesu prebacite u kalup po zelji.Ostavite u frizideru da se stegne.
Recept za nagradni konkurs: Posna trpeza za svačiji ukus
Sastojci
Za 15 osoba
500 g posni mleveni keks
150 g posni keks u komadu
150 g Žele bombone
200 ml soka od narandze
100 g C Šećer u prahu
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
100 g cokolade
125 g margarina
100 g posni slag
Naši proizvodi
Priprema
priprema smese
Mleveni keks pomesajte sa sokom od narandze.Zele bombone sitno iseckajte,a keks izlomite pa ubacite u posudu sa mlevenim keksom.Cokoladu,secer i margarin stavite na srednju temperaturu da se otope pa izmesajte sa ostalim sastojcima.Mesati dok se sve lepo ne sjedini.
Smesu prebacite u kalup po zelji.Ostavite u frizideru da se stegne.
Gotovu tortu dekorisati slagom i zele bombonama.
Prijatno!
Tagovi