Za 4 osoba
1 kg dunja
1 l rakije
350 g šećera
2 dl vode
Priprema
Ljuske od dunja staviti u teglu.
Naliti rakijom, dobro zatvoriti i ostaviti da odstoji nedelju dana.
Skuvati šećer sa vodom i ostaviti da vri 5 minuta.
Ostaviti da se ohladi.
Dodati u teglu sa ljuskama i rakijom.
Procediti liker kroz gazu i sipati u flaše.
Recept za nagradni konkurs: Posna trpeza za svačiji ukus
Sastojci
Za 4 osoba
1 kg dunja
1 l rakije
350 g šećera
2 dl vode
Priprema
Priprema
Ljuske od dunja staviti u teglu.
Naliti rakijom, dobro zatvoriti i ostaviti da odstoji nedelju dana.
Skuvati šećer sa vodom i ostaviti da vri 5 minuta.
Ostaviti da se ohladi.
Dodati u teglu sa ljuskama i rakijom.
Procediti liker kroz gazu i sipati u flaše.