Butkicu obarite u vodi a zatim je isecite na kocke. U dublji sud nalijte 1 litar vode, dodajte so i mleveni crni biber po ukusu i zagrejte. Dodajte zatim 2 kašike kajmaka i 250 ml pavlake za kuvanje, butkicu i mlince koje ste prethodno izlomili na sitnije komade. Kuvajte na tihoj vatri dok mlinci ne omekšaju.
Za pripremu
Nakon toga sve prespite u zemljanu posudu, od gore narendajte kačkavalj, stavite u hladnu rernu i zapecite na 200 stepeni oko 30 minuta. Nakon toga izvadite i poslužite.
Sastojci
Za 2 osoba
500 gr svinjske butkice
250 gr mlinaca
1 litar vode
2 supena kašika kajmaka
250 ml pavlake za kuvanje
30 gr kačkavalja
po ukusu soli, bibera
Priprema
Za pripremu
Butkicu obarite u vodi a zatim je isecite na kocke. U dublji sud nalijte 1 litar vode, dodajte so i mleveni crni biber po ukusu i zagrejte. Dodajte zatim 2 kašike kajmaka i 250 ml pavlake za kuvanje, butkicu i mlince koje ste prethodno izlomili na sitnije komade. Kuvajte na tihoj vatri dok mlinci ne omekšaju.
Za pripremu
Nakon toga sve prespite u zemljanu posudu, od gore narendajte kačkavalj, stavite u hladnu rernu i zapecite na 200 stepeni oko 30 minuta. Nakon toga izvadite i poslužite.