Za 8 osoba
200 g Posni keks
250 g Crna čokolada
100 g Posni margarin
2 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
2 supena kašika Biljno mleko
Malo malo C Šećer u prahu 250g
Priprema
Izlomite keks na manje komadiće.
U šerpu stavite čokoladu, margarin i vanilin šećer, pustite da se otopi na tihoj vatri, uz stalno mešanje.
Sklonite sa vatre i dodajte izlomljeni keks i mleko, dobro izmešajte da se masa sjedini.
Smesu podelite na dva dela (dobićete 2 salame).
Stavite providnu foliju, izvadite pola smese i lagano oblikujte u salamu.
Zatim stavite u frizider 2-3 sata.
Kad se salama stegla, izvadite iz folije, posipajte sa prah šećerom i secite na kolutove.
Recept za nagradni konkurs: Posna trpeza za svačiji ukus
Sastojci
Za 8 osoba
200 g Posni keks
250 g Crna čokolada
100 g Posni margarin
2 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
2 supena kašika Biljno mleko
Malo malo C Šećer u prahu 250g
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
Izlomite keks na manje komadiće.
U šerpu stavite čokoladu, margarin i vanilin šećer, pustite da se otopi na tihoj vatri, uz stalno mešanje.
Sklonite sa vatre i dodajte izlomljeni keks i mleko, dobro izmešajte da se masa sjedini.
Smesu podelite na dva dela (dobićete 2 salame).
Stavite providnu foliju, izvadite pola smese i lagano oblikujte u salamu.
Zatim stavite u frizider 2-3 sata.
Kad se salama stegla, izvadite iz folije, posipajte sa prah šećerom i secite na kolutove.
Tagovi