Recept za nagradni konkurs: Posna trpeza za svačiji ukus

Sastojci

Za 8 osoba

Smesa

200 g Posni keks

250 g Crna čokolada

100 g Posni margarin

2 supena kašika Biljno mleko

Ukrašavanje

Naši proizvodi

Priprema

Priprema

Izlomite keks na manje komadiće. 

U šerpu stavite čokoladu, margarin i vanilin šećer, pustite da se otopi na tihoj vatri, uz stalno mešanje.

Sklonite sa vatre i dodajte izlomljeni keks i mleko, dobro izmešajte da se masa sjedini.

Smesu podelite na dva dela (dobićete 2 salame).

Stavite providnu foliju, izvadite pola smese i lagano oblikujte u salamu.

Zatim stavite u frizider 2-3 sata.

Kad se salama stegla, izvadite iz folije, posipajte sa prah šećerom i secite na kolutove.