Za 3 osoba
1/2 komada pileta
1 glavica crnog luka
2-3 korena šargarepe
1 veći krompir
1 koren peršuna
1 koren paškanata
po ukusu so, biber, vegeta
malo lišća od peršuna
malo lišća mirodjije
Priprema
Pile iseći na komade (batak, karabatak, krilo...).
Povrće očistiti i iseći na manje komade.
Crni luk ispeći na vreloj plotni.
U šerpu staviti piletinu i povrće i naliti vodom da ogrezne.
Posoliti i pobiberiti.
Kuvati dok meso ne počne da se odvaja od kostiju.
Pred kraj kuvanja ubaciti lišće peršuna i mirođije.
Servirati bareno meso uz ren.
Sastojci
Za 3 osoba
1/2 komada pileta
1 glavica crnog luka
2-3 korena šargarepe
1 veći krompir
1 koren peršuna
1 koren paškanata
po ukusu so, biber, vegeta
malo lišća od peršuna
malo lišća mirodjije
Priprema
Priprema
Pile iseći na komade (batak, karabatak, krilo...).
Povrće očistiti i iseći na manje komade.
Crni luk ispeći na vreloj plotni.
U šerpu staviti piletinu i povrće i naliti vodom da ogrezne.
Posoliti i pobiberiti.
Kuvati dok meso ne počne da se odvaja od kostiju.
Pred kraj kuvanja ubaciti lišće peršuna i mirođije.
Servirati bareno meso uz ren.