Dok se testenina kuva, u većem tiganju na malo ulja propržiti pileće belo meso. Dodati pavlaku za kuvanje, pesto sos i začine i kratko kuvati na tihoj vatri. Dodati oceđenu testeninu i sve lepo izmešati.
*Nekad iskoristim ako imam pileće belo meso koje je prethodno ispečeno na roštilju, daje bolji ukus jelu i skraćuje postupak pripreme, jer meso nije potrebno pržiti.
Sastojci
Za 2 osoba
300 g testenine po izboru
250 g pilećeg belog mesa
250 ml pavlake za kuvanje
2-3 supena kašika pesto sosa
- - so, biber, beli luk u prahu
- - malo ulja
Priprema
🔸
Testeninu skuvati u ključaloj posoljenoj vodi.
🔸
Dok se testenina kuva, u većem tiganju na malo ulja propržiti pileće belo meso. Dodati pavlaku za kuvanje, pesto sos i začine i kratko kuvati na tihoj vatri. Dodati oceđenu testeninu i sve lepo izmešati.
*Nekad iskoristim ako imam pileće belo meso koje je prethodno ispečeno na roštilju, daje bolji ukus jelu i skraćuje postupak pripreme, jer meso nije potrebno pržiti.
Tagovi