U šerpi sa provrelom vodom skuvajte pirinač i iscedite ga kroz cediljku. U dublji sud stavite tunu, usitnite je kašikom pa dodajte zrna graška i kukuruza. Peršun sitno iseckajte i dodajte u sud. Limun iscedite pa dodajte u sud. Zatim dodajte maslinovo ulje, posolite, pobiberite, dodajte mešavinu začina i na kraju proceđeni pirinač pa sve promešajte da se lepo sjedini. Salatu servirajte na tanjir i poslužite.
Sastojci
Za 4 osoba
300 gr konzervirane tune
300 gr konzerviranog graška
300 gr konzerviranog zrna kukuruza
200 gr pirinač
po ukusu peršuna
1 limun
1 kafena kašičica mešavine začina
malo maslinovog ulja
po ukusu soli, bibera
Priprema
Za pripremu salate
U šerpi sa provrelom vodom skuvajte pirinač i iscedite ga kroz cediljku. U dublji sud stavite tunu, usitnite je kašikom pa dodajte zrna graška i kukuruza. Peršun sitno iseckajte i dodajte u sud. Limun iscedite pa dodajte u sud. Zatim dodajte maslinovo ulje, posolite, pobiberite, dodajte mešavinu začina i na kraju proceđeni pirinač pa sve promešajte da se lepo sjedini. Salatu servirajte na tanjir i poslužite.