U veću šerpu sipati 0,5l vode,ulje,prašak za pecivo, zatim prstohvat soli.Staviti na ringlu.
Kad provri,dodati 300gr brašna. Mešati da se lepo sjedini,bez grudvica.Skloniti sa ringle da se malo prohladi,zatim dodati 5 celih jaja i mešati,može i mikserom.
Prženje
U tiganju ih pržiti u vrelom ulju u većoj količini ulja,kao u fritezi.
Kad se isprže,poređati ih u pleh i izbušiti ih čačkalicom na više mesta kako bi upile šerbet.
Šerbet
Skuvati 1200gr šećera,2 kesice vanilin šećera i 800ml vode.Kad ključa desetak minuta,skloniti sa ringle i zaliti tolumbe.Narezati kolutove limuna.
Čuvati na hladnom mestu.Što duže stoje,sve više su ukusnije.
Sastojci
Za 40 osoba
0,5 l Voda
1 prstohvat/a So
1 kesica/e Dr. Oetker Prašak za pecivo
300 g Brašno
5 komad/a Jaja
1 Kafena šolja Ulje
800 g Šećer
200 ml Voda
1 komad/a Limun (Limunov sok)
2 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
Naši proizvodi
Priprema
Testo
U veću šerpu sipati 0,5l vode,ulje,prašak za pecivo, zatim prstohvat soli.Staviti na ringlu.
Kad provri,dodati 300gr brašna. Mešati da se lepo sjedini,bez grudvica.Skloniti sa ringle da se malo prohladi,zatim dodati 5 celih jaja i mešati,može i mikserom.
Prženje
U tiganju ih pržiti u vrelom ulju u većoj količini ulja,kao u fritezi.
Kad se isprže,poređati ih u pleh i izbušiti ih čačkalicom na više mesta kako bi upile šerbet.
Šerbet
Skuvati 1200gr šećera,2 kesice vanilin šećera i 800ml vode.Kad ključa desetak minuta,skloniti sa ringle i zaliti tolumbe.Narezati kolutove limuna.
Čuvati na hladnom mestu.Što duže stoje,sve više su ukusnije.
Prijatno! 🤗
Tagovi