Sastojci

Za 40 osoba

Testo

0,5 l Voda

1 prstohvat/a So

300 g Brašno

5 komad/a Jaja

1 Kafena šolja Ulje

Šerbet

800 g Šećer

200 ml Voda

1 komad/a Limun (Limunov sok)

Naši proizvodi

Priprema

Testo

U veću šerpu sipati 0,5l vode,ulje,prašak za pecivo, zatim prstohvat soli.Staviti na ringlu.

Kad provri,dodati 300gr brašna. Mešati da se lepo sjedini,bez grudvica.Skloniti sa ringle da se malo prohladi,zatim dodati 5 celih jaja i mešati,može i mikserom.

Prženje

U tiganju ih pržiti u vrelom ulju u većoj količini ulja,kao u fritezi.

Kad se isprže,poređati ih u pleh i izbušiti ih čačkalicom na više mesta kako bi upile šerbet.

Šerbet

Skuvati 1200gr šećera,2 kesice vanilin šećera i 800ml vode.Kad ključa desetak minuta,skloniti sa ringle i zaliti tolumbe.Narezati kolutove limuna.

Čuvati na hladnom mestu.Što duže stoje,sve više su ukusnije.

Prijatno! 🤗