Za 4 osoba
500 g Pileća salama - parizer
200 g Ementaler sir
4-5 komad/a Kiseli krastavčići
1-2 komad/a Crveni luk
3 supena kašika Sirće
5 supena kašika Ulje
1 prstohvat/a Šećer
2 kafena kašičica Senf
malo So
malo Biber
malo Peršuna list
Priprema
Prvo praviti dresing od svih navedenih sastojaka. Dodati začine po ukusu.
Salamu, ementaler (može i neki drugi sličan sir) i luk iseći na trake ili male štapiće. Krastavčiće seckati na kolutove ili polumesece.
Naseckane sastojke preliti pripremljenim dresingom i ohlaiti barem pola sata.
Služiti uz domaći hleb ili neki integralni sa semenkama.
Recept za nagradni konkurs: Recepti s ljubavlju
Sastojci
Za 4 osoba
500 g Pileća salama - parizer
200 g Ementaler sir
4-5 komad/a Kiseli krastavčići
1-2 komad/a Crveni luk
3 supena kašika Sirće
5 supena kašika Ulje
1 prstohvat/a Šećer
2 kafena kašičica Senf
malo So
malo Biber
malo Peršuna list
Priprema
Priprema
Prvo praviti dresing od svih navedenih sastojaka. Dodati začine po ukusu.
Salamu, ementaler (može i neki drugi sličan sir) i luk iseći na trake ili male štapiće. Krastavčiće seckati na kolutove ili polumesece.
Naseckane sastojke preliti pripremljenim dresingom i ohlaiti barem pola sata.
Služiti uz domaći hleb ili neki integralni sa semenkama.
Tagovi