Recept za nagradni konkurs: Posna trpeza za svačiji ukus
Sastojci
Za 4 osoba
Sastojci
1 komad/a
Skuša
1 komad/a
Crnog luka
2 supena kašika
Barenih jaja
2 komad/a
Belog luka
1/2 komad/a
Limun (Limunov sok)
2 Kašike
Maslinovo ulje
Priprema
Priprema
Skušu očistite od iznutrice, operite i posolite i ostavite da otstoji nekoliko minuta. Za to vreme zagrejte rernu na 200 stepeni stavite skušu na foliju, prelijte je uljem i pecite oko 30-40 minuta. Pečenu skušu očistite od kostiju. Posebno skuvajte jaja, pa ih oljuštite. Crni i beli luk očistite. U blender stavite skušu, crni i beli luk, limunov sok i sve dobro izblendirajte. Paštetu preručite u činije, ostavite je da se dobro ohladi u frižideru pa je poslužite za doručak, užinu ili večeru...
Recept za nagradni konkurs: Posna trpeza za svačiji ukus
Sastojci
Za 4 osoba
1 komad/a Skuša
1 komad/a Crnog luka
2 supena kašika Barenih jaja
2 komad/a Belog luka
1/2 komad/a Limun (Limunov sok)
2 Kašike Maslinovo ulje
Priprema
Priprema
Skušu očistite od iznutrice, operite i posolite i ostavite da otstoji nekoliko minuta. Za to vreme zagrejte rernu na 200 stepeni stavite skušu na foliju, prelijte je uljem i pecite oko 30-40 minuta. Pečenu skušu očistite od kostiju. Posebno skuvajte jaja, pa ih oljuštite. Crni i beli luk očistite. U blender stavite skušu, crni i beli luk, limunov sok i sve dobro izblendirajte. Paštetu preručite u činije, ostavite je da se dobro ohladi u frižideru pa je poslužite za doručak, užinu ili večeru...