Recept za nagradni konkurs: Posna trpeza za svačiji ukus

Sastojci

Za 4 osoba

Sastojci

1 komad/a Skuša

1 komad/a Crnog luka

2 supena kašika Barenih jaja

2 komad/a Belog luka

1/2 komad/a Limun (Limunov sok)

2 Kašike Maslinovo ulje

Priprema

Priprema

Skušu očistite od iznutrice, operite i posolite i ostavite da otstoji nekoliko minuta. Za to vreme zagrejte rernu na 200 stepeni stavite skušu na foliju, prelijte je uljem i pecite oko 30-40 minuta. Pečenu skušu očistite od kostiju. Posebno skuvajte jaja, pa ih oljuštite. Crni i beli luk očistite. U blender stavite skušu, crni i beli luk, limunov sok i sve dobro izblendirajte. Paštetu preručite u činije, ostavite je da se dobro ohladi u frižideru pa je poslužite za doručak, užinu ili večeru...