Recept za nagradni konkurs: Posna trpeza za svačiji ukus
Sastojci
Za 2 osoba
Sastojci
3 komad/a
Krompira
1 pakovanje/a
Tune
2 komad/a
Mladog luka crnog
4 supena kašika
Prezli
2 supena kašika
Brašna
1 malo
So/biber
Priprema
Priprema
Skuvajte krompir i izgnježdite tako da napravite pire. U pire dodajte konzervu tunjevine, sitno seckana mladi crni luk, so i biber, pa sve dobro izmešajte. Zatim 2 kašike prezli i brašno. Od dobijene smese pravite pljeskavice, debljine oko 1 cm, uvaljajte u prezle i pržite na vrelom ulju.
Recept za nagradni konkurs: Posna trpeza za svačiji ukus
Sastojci
Za 2 osoba
3 komad/a Krompira
1 pakovanje/a Tune
2 komad/a Mladog luka crnog
4 supena kašika Prezli
2 supena kašika Brašna
1 malo So/biber
Priprema
Priprema
Skuvajte krompir i izgnježdite tako da napravite pire. U pire dodajte konzervu tunjevine, sitno seckana mladi crni luk, so i biber, pa sve dobro izmešajte. Zatim 2 kašike prezli i brašno. Od dobijene smese pravite pljeskavice, debljine oko 1 cm, uvaljajte u prezle i pržite na vrelom ulju.