Iseckati crni I beli luk I uprziti nekih 10ak min dok ne postane kristalan. Dodati mleveno meso. Prziti nekih 15 min,dodati paradajz pelat. Krckati jos neki minut I skloniti sa vatre
Besamel sos
Staviti mleko da se zagreje da bude mlako. Zatim u drugoj serpi staviti margarin da se otopi I dodati brasno da se uprzi. Naliti mlakim mlekom I mesati bez prestanka. Dodati zacine po zelji,ja sam dodala biber,persun I Zacin C. Mesati dok se ne zgusne.
Filovanje
Na dun vatrostalne cinije staviti malo fila sa mesom,zatim staviti kore za lazanje,onda malo preliti besamel sosom I tako dok ne potrosite sav material. Na kraju preliti ostatak fila,besamel sos I peci na 200 stepeni nekih 60 min. Pred kraj izvuci I staviti odozgo kackavalj Ali ja nisam imala pa sam stavila topi sir.
Sastojci
Za 6 osoba
1 pakovanje/a Kore za lazanje
200 g Crni luk
20 g Beli luk
Malo Malo Zejtin
500 g Paradajz pelat sa bosiljkom I origanom
500 g Svinjsko mleveno meso
20 g Margarin
40 g Brašno T-400
400 ml Mleko
Priprema
Priprema fila
Iseckati crni I beli luk I uprziti nekih 10ak min dok ne postane kristalan. Dodati mleveno meso. Prziti nekih 15 min,dodati paradajz pelat. Krckati jos neki minut I skloniti sa vatre
Besamel sos
Staviti mleko da se zagreje da bude mlako. Zatim u drugoj serpi staviti margarin da se otopi I dodati brasno da se uprzi. Naliti mlakim mlekom I mesati bez prestanka. Dodati zacine po zelji,ja sam dodala biber,persun I Zacin C. Mesati dok se ne zgusne.
Filovanje
Na dun vatrostalne cinije staviti malo fila sa mesom,zatim staviti kore za lazanje,onda malo preliti besamel sosom I tako dok ne potrosite sav material. Na kraju preliti ostatak fila,besamel sos I peci na 200 stepeni nekih 60 min. Pred kraj izvuci I staviti odozgo kackavalj Ali ja nisam imala pa sam stavila topi sir.
Tagovi