Recept za nagradni konkurs: Posna trpeza za svačiji ukus
Sastojci
Za 8 osoba
Potrebno je
2 Kom
Tikvica
1 Kom
Patlidžana
500 g
Šampinjona
3 Kom
Šargarepa
3 Kom
Paprike
3 Kom
Crnog ili crvenog luka
5 Kom
Krompira
1 Po ukusu i želji
So, biber,maslinovog ulja,bosiljak,origana,kari
Priprema
Priprema
Iseci povrce na stapice. U veći pleh od šporeta staviti pek papir. Sve posolimo i začinimo po ukusu, pa prelijemo sa malo maslinovog ulja, recimo sa 2 kašike. Zagrejemo dobro rernu i pečemo na 200° nekih 45 minuta. Povremeno promešamo povrće da bi se jednako ispeklo. Voda nije potrebna, jer će samo povrće pustiti svoj sok.
Recept za nagradni konkurs: Posna trpeza za svačiji ukus
Sastojci
Za 8 osoba
2 Kom Tikvica
1 Kom Patlidžana
500 g Šampinjona
3 Kom Šargarepa
3 Kom Paprike
3 Kom Crnog ili crvenog luka
5 Kom Krompira
1 Po ukusu i želji So, biber,maslinovog ulja,bosiljak,origana,kari
Priprema
Priprema
Iseci povrce na stapice. U veći pleh od šporeta staviti pek papir. Sve posolimo i začinimo po ukusu, pa prelijemo sa malo maslinovog ulja, recimo sa 2 kašike. Zagrejemo dobro rernu i pečemo na 200° nekih 45 minuta. Povremeno promešamo povrće da bi se jednako ispeklo. Voda nije potrebna, jer će samo povrće pustiti svoj sok.
Tagovi