Odvojimo žumanca od belanaca i od belanaca umutimo šam,dodamo šećer i još malo mutimo,zatim dodajemo ulje,jogurt,prašak za pecivo i na kraju kokos. Sve to sjedinimo. Onda nauljimo pleh,uzmemo kore i filujemo baklavu. Kada smo sav fil potrošili isečemo baklavu na kocke i stavimo je da se peče u zagrejanoj rerni na 180 stepeni nekih 20min možda i duže malo sve zavisi od rerne.
Preliv
Dok se baklava peče pravimo preliv za nju. Stavimo vodu,šećer i vanil šećer da provri i preliv je gotov. Onda uzmemo i prelivamo baklavu,ostavimo je da upije preliv i da se ohladi i baklava je spremna za serviranje.
Recept za nagradni konkurs: Recepti s ljubavlju
Sastojci
Za 24 osoba
1 pakovanje/a Tankih kora za baklave
4 komad/a Jaja
200 g Šećera
200 ml Ulja
300 ml Jogurta
1 komad/a Dr. Oetker Prašak za pecivo
200 g C Kokos
800 ml Vode
600 g Šećera
2 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
Naši proizvodi
Priprema
Fil
Odvojimo žumanca od belanaca i od belanaca umutimo šam,dodamo šećer i još malo mutimo,zatim dodajemo ulje,jogurt,prašak za pecivo i na kraju kokos. Sve to sjedinimo. Onda nauljimo pleh,uzmemo kore i filujemo baklavu. Kada smo sav fil potrošili isečemo baklavu na kocke i stavimo je da se peče u zagrejanoj rerni na 180 stepeni nekih 20min možda i duže malo sve zavisi od rerne.
Preliv
Dok se baklava peče pravimo preliv za nju. Stavimo vodu,šećer i vanil šećer da provri i preliv je gotov. Onda uzmemo i prelivamo baklavu,ostavimo je da upije preliv i da se ohladi i baklava je spremna za serviranje.