Recept za nagradni konkurs: Recepti s ljubavlju

Sastojci

Za 24 osoba

Kore

1 pakovanje/a Tankih kora za baklave

Za fil

4 komad/a Jaja

200 g Šećera

200 ml Ulja

300 ml Jogurta

200 g C Kokos

Za preliv

800 ml Vode

600 g Šećera

Naši proizvodi

Priprema

Fil

Odvojimo žumanca od belanaca i od belanaca umutimo šam,dodamo šećer i još malo mutimo,zatim dodajemo ulje,jogurt,prašak za pecivo i na kraju kokos. Sve to sjedinimo. Onda nauljimo pleh,uzmemo kore i filujemo baklavu. Kada smo sav fil potrošili isečemo baklavu na kocke i stavimo je da se peče u zagrejanoj rerni na 180 stepeni nekih 20min možda i duže malo sve zavisi od rerne.

Preliv

Dok se baklava peče pravimo preliv za nju. Stavimo vodu,šećer i vanil šećer da provri i preliv je gotov. Onda uzmemo i prelivamo baklavu,ostavimo je da upije preliv i da se ohladi i baklava je spremna za serviranje.