Za 2 osoba
1/2 kg šargarepe
3-4 cena belog luka
4 supena kašika ulja
po ukusu so, vegeta, biber
seckano lisce peršuna
seckano lišće mirođije
Priprema
Šargarepu iseći na kolutove.
U šerpicu sipati ulje i dodati šargarepu.
Pržiti par minuta da šargarepa pusti sok i miris.
Sipati zatim vode da ogrezne.
Kada provri dodati začine po ukusu.
Dodati sitno seckan beli luk i dinstati na laganoj vatri.
Kada šargarepa omekša i tečnost ispari, skloniti sa vatre.
Sipati u činiju i posuti sitno seckanim liscem peršuna i mirođije.
Recept za nagradni konkurs: Posna trpeza za svačiji ukus
Sastojci
Za 2 osoba
1/2 kg šargarepe
3-4 cena belog luka
4 supena kašika ulja
po ukusu so, vegeta, biber
seckano lisce peršuna
seckano lišće mirođije
Priprema
Priprema
Šargarepu iseći na kolutove.
U šerpicu sipati ulje i dodati šargarepu.
Pržiti par minuta da šargarepa pusti sok i miris.
Sipati zatim vode da ogrezne.
Kada provri dodati začine po ukusu.
Dodati sitno seckan beli luk i dinstati na laganoj vatri.
Kada šargarepa omekša i tečnost ispari, skloniti sa vatre.
Sipati u činiju i posuti sitno seckanim liscem peršuna i mirođije.