Ocistiti 1,5 kgr.tikvica, iseci na snite i ostaviti da se ocede.U medjuvremenu izdinstajte 500 grama mlevenog svinjskog mesa sa seckanim crnim lukom. Posolite i pobiberite po ukusu.Djuvec nauljite, tikvice uvaljajte u palentu (speltin griz) i redjajte na dno. Od gore pospite mlevenim mesom, pa ponovite postupak dok ne utrosite sav materijal, naravno od gore ce biti tikvice Od gore prelite umucenim jajetom i kiselom vodom.
Sastojci
Za 6 osoba
1,5 kg Tikvice
/ po potrebi Dr. Oetker Palenta
500 g mlevenog mesa
1 kesica/e crni luk
/ / so
/ / mleveni bibeer
/ po potrebi Ulje
1 komad/a jaje
/ / Kisela voda
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
Ocistiti 1,5 kgr.tikvica, iseci na snite i ostaviti da se ocede.U medjuvremenu izdinstajte 500 grama mlevenog svinjskog mesa sa seckanim crnim lukom. Posolite i pobiberite po ukusu.Djuvec nauljite, tikvice uvaljajte u palentu (speltin griz) i redjajte na dno. Od gore pospite mlevenim mesom, pa ponovite postupak dok ne utrosite sav materijal, naravno od gore ce biti tikvice Od gore prelite umucenim jajetom i kiselom vodom.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200° oko 1 sat.
Uzivajte uz recept Mirine zanimacije :-)