Za 4 osoba
6 komad/a belanaca
150 g šećera
150 g mlevenih oraha
1 supena kašika brašna
6 komad/a žumanaca
6 supena kašika secera
1 supena kašika Dr. Oetker Gustin
1 kesica/e C Vanilin šećer
250 g margarina
300 g mlevene plazme
200 g C Šećer u prahu 250g
po potrebi sok od narandže
1/2 l mleka
2 kesica/e C Puding sa ukusom lešnika
4 supena kašika šećera
Priprema
KORA:
Ulupati 6 belanaca sa 150 grama šećera u čvrst sneg.
Dodati 150 grama mlevenih oraha i 1 kašiku brašna i polako promešati.
Sipati u podmazan i brašnom posut pleh i ispeći koru.
I FIL:
Umutiti 6 žumanaca sa 6 kašika šećera, 1 kašikom gustina i vanilin šećerom.
Skuvati na pari.
Kada se fil ohladi dodati umućen margarin.
II FIL:
Sjediniti 300 grama mlevene plazme i 200 grama šećera u prahu.
Dodavati po malo soka od narandže ( da moze da se premaze preko fila, treba da bude malo čvršće).
III FIL:
U pola litre mleka skuvati 2 pudinga od lešnika, 4 kašike šećera i 1 kašiku gustina.
Kada se ohladi dodati umućen margarin.
FILOVATI: kora, I fil, II fil, III fil i ukrasiti šlagom.
Sastojci
Za 4 osoba
6 komad/a belanaca
150 g šećera
150 g mlevenih oraha
1 supena kašika brašna
6 komad/a žumanaca
6 supena kašika secera
1 supena kašika Dr. Oetker Gustin
1 kesica/e C Vanilin šećer
250 g margarina
300 g mlevene plazme
200 g C Šećer u prahu 250g
po potrebi sok od narandže
1/2 l mleka
2 kesica/e C Puding sa ukusom lešnika
4 supena kašika šećera
1 supena kašika Dr. Oetker Gustin
250 g margarina
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
KORA:
Ulupati 6 belanaca sa 150 grama šećera u čvrst sneg.
Dodati 150 grama mlevenih oraha i 1 kašiku brašna i polako promešati.
Sipati u podmazan i brašnom posut pleh i ispeći koru.
I FIL:
Umutiti 6 žumanaca sa 6 kašika šećera, 1 kašikom gustina i vanilin šećerom.
Skuvati na pari.
Kada se fil ohladi dodati umućen margarin.
II FIL:
Sjediniti 300 grama mlevene plazme i 200 grama šećera u prahu.
Dodavati po malo soka od narandže ( da moze da se premaze preko fila, treba da bude malo čvršće).
III FIL:
U pola litre mleka skuvati 2 pudinga od lešnika, 4 kašike šećera i 1 kašiku gustina.
Kada se ohladi dodati umućen margarin.
FILOVATI: kora, I fil, II fil, III fil i ukrasiti šlagom.