Prvo utrljaj margarin sa brašnom i praškom za pecivo pa dodaj ostale sastojke. Začiniti po ukusu. Pazite ako je kikiriki slani pečeni koliko dodajete so. Umesi glatko testo. Ostavi na hladno 1-2 sata i nakon toga rastanji na podlozi sa brašnom i seci štapiće dužine oko 10-tak cm i širine 1cm. Štapiće - prutiće premazati mlekom i posuti grubo mlevenim kikirikijem. Peći na pek papiru u rerni da porumene. Ekstra ukusni i hrskavi.
Recept za nagradni konkurs: Recepti s ljubavlju
Sastojci
Za 6 osoba
400 g Mleveni kikiriki
250 g Parmezan
250 g Margarin
250 g Brašno
1 kafena kašičica Dr. Oetker Prašak za pecivo
malo So
malo Biber
1 supena kašika Kajmak
malo Mleko
malo Kikiriki
Naši proizvodi
Priprema
Priprema testa
Prvo utrljaj margarin sa brašnom i praškom za pecivo pa dodaj ostale sastojke. Začiniti po ukusu. Pazite ako je kikiriki slani pečeni koliko dodajete so. Umesi glatko testo. Ostavi na hladno 1-2 sata i nakon toga rastanji na podlozi sa brašnom i seci štapiće dužine oko 10-tak cm i širine 1cm. Štapiće - prutiće premazati mlekom i posuti grubo mlevenim kikirikijem. Peći na pek papiru u rerni da porumene. Ekstra ukusni i hrskavi.
Tagovi