U činiju sipati vodu, dodati kvasac, šećer, so, ulje i uz postepeno dodavanje brašna umesiti testo. Podeliti testo na 4 dela i ostaviti ga na toplom mestu da naraste (30 minuta).
Svaki deo testa razvući u pravougaonik i premazati džemom.
Uviti štrudle i poređati na pleh za pečenje na papir i ostaviti da porastu. Premazati uljem u peći na 200 stepeni C.
Recept za nagradni konkurs: Posna trpeza za svačiji ukus
Sastojci
Za 40 osoba
600 g Brašno T-500
20 g kvasca
300 ml Voda
150 g šećera
70 ml ulja
1 prstohvat/a soli
100 g džem od kupina
2 supena kašika C Šećer u prahu 250g
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
Naši proizvodi
Priprema
Štrudla
U činiju sipati vodu, dodati kvasac, šećer, so, ulje i uz postepeno dodavanje brašna umesiti testo. Podeliti testo na 4 dela i ostaviti ga na toplom mestu da naraste (30 minuta).
Svaki deo testa razvući u pravougaonik i premazati džemom.
Uviti štrudle i poređati na pleh za pečenje na papir i ostaviti da porastu. Premazati uljem u peći na 200 stepeni C.
Posuti štrudlu prah šećerom i vanilin šećerom.
Tagovi