Recept za nagradni konkurs: Posna trpeza za svačiji ukus

Sastojci

Za 40 osoba

Štrudla

600 g Brašno T-500

20 g kvasca

300 ml Voda

150 g šećera

70 ml ulja

1 prstohvat/a soli

džem

100 g džem od kupina

za posipanje

2 supena kašika C Šećer u prahu 250g

Naši proizvodi

Priprema

Štrudla

U činiju sipati vodu, dodati kvasac, šećer, so, ulje i uz postepeno dodavanje brašna umesiti testo. Podeliti testo na 4 dela i ostaviti ga na toplom mestu da naraste (30 minuta).

Svaki deo testa razvući u pravougaonik i premazati džemom.

Uviti štrudle i poređati na pleh za pečenje na papir i ostaviti da porastu. Premazati uljem u peći na 200 stepeni C.

Posuti štrudlu prah šećerom i vanilin šećerom.