Recept za nagradni konkurs: Recepti s ljubavlju

Sastojci

Za 10 osoba

Za testo

300 ml Tople vode

45 g Svežeg kvasca

100 ml Ulja

1 ipo supena kašika Soli

1 supena kašika Šećera

600 g Brašna

100 g Posnog margarina

Malo Posnog majoneza za premazivanje

Malo Susama

Malo Lana

Priprema

Priprema

U mlaku vodu stavimo kvasac i šećer i ostavimo 10min da kvasac nadođe. U brašno dodamo so i zamesimo testo. Ostavimo testo oko 40min da nadođe. Nadošlo testo podelimo na 6 jednakih delova. I svaku jufkicu razvucemo u krug veličine tanjira i premazujemo svaki krug sa margarinom osim poslednjeg kruga on treba da bude prvi odozgo ne premazan. Zatim razvučemo veći krug i isečemo 16 trouglova i motamo isto kao kiflicu i ređamo u nauljen pleh,tako da slobodno budu jedan pored drugog bez razmaka,kada smo to uradili premažemo pogaču posnim majonezom i pospemo u krug sa susamom i lanom i ostavimo da odstoji oko 30min da nadođe pogača. Zatim je ispečemo oko pola sata do 40min na 180stepeni.