U mlaku vodu stavimo kvasac i šećer i ostavimo 10min da kvasac nadođe. U brašno dodamo so i zamesimo testo. Ostavimo testo oko 40min da nadođe. Nadošlo testo podelimo na 6 jednakih delova. I svaku jufkicu razvucemo u krug veličine tanjira i premazujemo svaki krug sa margarinom osim poslednjeg kruga on treba da bude prvi odozgo ne premazan. Zatim razvučemo veći krug i isečemo 16 trouglova i motamo isto kao kiflicu i ređamo u nauljen pleh,tako da slobodno budu jedan pored drugog bez razmaka,kada smo to uradili premažemo pogaču posnim majonezom i pospemo u krug sa susamom i lanom i ostavimo da odstoji oko 30min da nadođe pogača. Zatim je ispečemo oko pola sata do 40min na 180stepeni.
Recept za nagradni konkurs: Recepti s ljubavlju
Sastojci
Za 10 osoba
300 ml Tople vode
45 g Svežeg kvasca
100 ml Ulja
1 ipo supena kašika Soli
1 supena kašika Šećera
600 g Brašna
100 g Posnog margarina
Malo Posnog majoneza za premazivanje
Malo Susama
Malo Lana
Priprema
Priprema
U mlaku vodu stavimo kvasac i šećer i ostavimo 10min da kvasac nadođe. U brašno dodamo so i zamesimo testo. Ostavimo testo oko 40min da nadođe. Nadošlo testo podelimo na 6 jednakih delova. I svaku jufkicu razvucemo u krug veličine tanjira i premazujemo svaki krug sa margarinom osim poslednjeg kruga on treba da bude prvi odozgo ne premazan. Zatim razvučemo veći krug i isečemo 16 trouglova i motamo isto kao kiflicu i ređamo u nauljen pleh,tako da slobodno budu jedan pored drugog bez razmaka,kada smo to uradili premažemo pogaču posnim majonezom i pospemo u krug sa susamom i lanom i ostavimo da odstoji oko 30min da nadođe pogača. Zatim je ispečemo oko pola sata do 40min na 180stepeni.