Radi otklanjanja skroba koji sadrži basamati pirinač, potrebno je oprati ga nekoliko puta. Oprati pirinač ubacujemo u šerpu sa dve i po šolje vode i malo soli. Poklapamo pirinač, ostavljamo ga da se krčka i upije vodu.
Šampinjoni
Šampinjona operemo , i odstranimo nepotrebne delove. Na malo ulja ih propržiti na kratko.
Prelivanje u završavanje
Prebaciti pirinač u tiganj, zajedno z šampinjonima. Posuti crnim lukom u prahu, i paradajz sosom. Poklopiti. Krčkati smesu još nekoliko minuta dok pečurke ne poprime odgovarajuću boju.
Sastojci
Za 2 osoba
400 g basamati pirinča
jedna prstohvat/a soli
400 g šampinjona
jedan prstohvat/a crnog luka u prahu
jedna šolja paradajzovog soka
Priprema
Kuvanje pirinča
Radi otklanjanja skroba koji sadrži basamati pirinač, potrebno je oprati ga nekoliko puta. Oprati pirinač ubacujemo u šerpu sa dve i po šolje vode i malo soli. Poklapamo pirinač, ostavljamo ga da se krčka i upije vodu.
Šampinjoni
Šampinjona operemo , i odstranimo nepotrebne delove. Na malo ulja ih propržiti na kratko.
Prelivanje u završavanje
Prebaciti pirinač u tiganj, zajedno z šampinjonima. Posuti crnim lukom u prahu, i paradajz sosom. Poklopiti. Krčkati smesu još nekoliko minuta dok pečurke ne poprime odgovarajuću boju.
Servirati, prijatno!
Tagovi