Sastojci

Za 2 osoba

Pirinač

400 g basamati pirinča

jedna prstohvat/a soli

Šampinjona

400 g šampinjona

jedan prstohvat/a crnog luka u prahu

jedna šolja paradajzovog soka

Priprema

Kuvanje pirinča

Radi otklanjanja skroba koji sadrži basamati pirinač, potrebno je oprati ga nekoliko puta. Oprati pirinač ubacujemo u šerpu sa dve i po šolje vode i malo soli. Poklapamo pirinač, ostavljamo ga da se krčka i upije vodu.

Šampinjoni

Šampinjona operemo , i odstranimo nepotrebne delove. Na malo ulja ih propržiti na kratko.

Prelivanje u završavanje

Prebaciti pirinač u tiganj, zajedno z šampinjonima. Posuti crnim lukom u prahu, i paradajz sosom. Poklopiti. Krčkati smesu još nekoliko minuta dok pečurke ne poprime odgovarajuću boju.

Servirati, prijatno!