Za 19 osoba
400 g ražanog brašna
200 g pšeničnog brašna
350 g mlake mineralne vode
250 g žele kocki
250 g suvih kajsija
125 g suvih smokvi
250 g seckanih badema
250 g seckanih oraha
30 g kvasca
6 supena kašika tamnog ruma
5 supena kašika meda
1 supena kašika šećera
malo prstohvat/a cimeta u prahu C
malo prstohvat/a soli
1/2 supena kašika šećera u prahu za posipanje
Priprema neobičnog hleba
Obe vrste brašna pomešajte, dodajte im šećer, kvasac i zalijte mineralnom vodom.
Ostavite da odstoji 15 minuta.
Umesite testo, dodajte mu med, prstohvat soli, tri kašike ruma, preostalu mineralnu vodu i premesite.
Neka odstoji na toplom mestu sat vremena.
Bademe, orahe i ostalo suvo voće isecite na kockice, pomešajte sa iseckanim žele kockama, zalijte s preostale tri kašike ruma i dodajte testu.
Na stolu posutom brašnom testo oblikujte.
Stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje i ostavite da odstoji još 30 minuta.
Pecite u rerni zagrejanoj na 175 stepeni oko sat vremena.
Pre serviranja ohladite i pospite šećerom u prahu.
Recept za nagradni konkurs: Recepti s ljubavlju
Sastojci
Za 19 osoba
400 g ražanog brašna
200 g pšeničnog brašna
350 g mlake mineralne vode
250 g žele kocki
250 g suvih kajsija
125 g suvih smokvi
250 g seckanih badema
250 g seckanih oraha
30 g kvasca
6 supena kašika tamnog ruma
5 supena kašika meda
1 supena kašika šećera
malo prstohvat/a cimeta u prahu C
malo prstohvat/a soli
1/2 supena kašika šećera u prahu za posipanje
Priprema
Priprema neobičnog hleba
Obe vrste brašna pomešajte, dodajte im šećer, kvasac i zalijte mineralnom vodom.
Ostavite da odstoji 15 minuta.
Umesite testo, dodajte mu med, prstohvat soli, tri kašike ruma, preostalu mineralnu vodu i premesite.
Neka odstoji na toplom mestu sat vremena.
Bademe, orahe i ostalo suvo voće isecite na kockice, pomešajte sa iseckanim žele kockama, zalijte s preostale tri kašike ruma i dodajte testu.
Na stolu posutom brašnom testo oblikujte.
Stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje i ostavite da odstoji još 30 minuta.
Pecite u rerni zagrejanoj na 175 stepeni oko sat vremena.
Pre serviranja ohladite i pospite šećerom u prahu.
Tagovi