Stavite borovnice, šećer i 2 kašike vode u šerpu i prokuvajte. Sklonite sa šporeta, dodajte dve kašike brašna i promešajte. Rastopite margarin sa čokoladom, pomešajte sa mlevenim keksom i kokosom, pa smesu utisnite u kalup za torte. Želatin prelijte kokosovim mlekom, pa ostavite da omekša. Umutite slatku pavlaku, dodajte sirup od agave i omekšali želatin, pa sve sjedinite. Sipajte fil preko kore,a preko fila i smesu od borovnica.
Recept za nagradni konkurs: Posna trpeza za svačiji ukus
Sastojci
Za 20 osoba
200 g borovnica
50 g šećera
2 supena kašika kukuruznog brašna
100 g crne čokolade
150 g posnog mlevenog keksa
1 supena kašika margarina
5 supena kašika kokosovog mleka
6 listića Dr. Oetker Želatin beli mleveni
50 g C Kokos
4 supena kašika sirupa od agave
400 ml posne slatke pavlake
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
Stavite borovnice, šećer i 2 kašike vode u šerpu i prokuvajte. Sklonite sa šporeta, dodajte dve kašike brašna i promešajte. Rastopite margarin sa čokoladom, pomešajte sa mlevenim keksom i kokosom, pa smesu utisnite u kalup za torte. Želatin prelijte kokosovim mlekom, pa ostavite da omekša. Umutite slatku pavlaku, dodajte sirup od agave i omekšali želatin, pa sve sjedinite. Sipajte fil preko kore,a preko fila i smesu od borovnica.