Zamestite testo od brašna, kokosa, putera, jaja i šećera. Stavite ga u kesu za zamrzivač i ostavite u frižider da odstoji pola sata.
Potom pobrašnjavite podlogu i razvijte testo da bude debljine 1-1,5 cm, pa vadite modlicom kolačiće. Možete koristiti malu rakijsku čašu, ili modlice sa oblicima.
Poređajte kolačiće na papir za pečenje, peći u zagrejanoj rerni na 280°, oko 10-15 min. Vodite računa da kolačići ostanu svetli, ne smeju da poprime zlatno žutu boju, jer će onda biti suvi.
Ostavite ih da se ohlade.
Napraviti glazuru tako što ćete zajedno istopiti čokoladu sa slatkom pavlakom.
Kolačiće umačite u glazuru, pa ih stavite na rešetku dok se ne osuše. Pre nego što se glazura stegne, možete ih posuti kokosom. Prijatno!
Sastojci
Za 6 osoba
250 g Putera
300 g Mekog brašna
130 g C Kokos
100 g Šećera
2 Jaja
150 g Čokolade za kuvanje
100 ml Slatke pavlake
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
Zamestite testo od brašna, kokosa, putera, jaja i šećera. Stavite ga u kesu za zamrzivač i ostavite u frižider da odstoji pola sata.
Potom pobrašnjavite podlogu i razvijte testo da bude debljine 1-1,5 cm, pa vadite modlicom kolačiće. Možete koristiti malu rakijsku čašu, ili modlice sa oblicima.
Poređajte kolačiće na papir za pečenje, peći u zagrejanoj rerni na 280°, oko 10-15 min. Vodite računa da kolačići ostanu svetli, ne smeju da poprime zlatno žutu boju, jer će onda biti suvi.
Ostavite ih da se ohlade.
Napraviti glazuru tako što ćete zajedno istopiti čokoladu sa slatkom pavlakom.
Kolačiće umačite u glazuru, pa ih stavite na rešetku dok se ne osuše. Pre nego što se glazura stegne, možete ih posuti kokosom. Prijatno!