8 komad/a
Tortilja(kupljene ili napravljene domace, imate medju mojim receptima)
Pola
Praziluka
1 komad/a
Paradajz
5,6 komad/a
Sampinjona
1 komad/a
Paprike
100,200 g
Mesa(piletina ili neko meso po izboru na kockice)
Malo
So, biber, origano
200 g
Kackavalja
Priprema
Korak 1
Na malo ulja izdinstati praziluk, zatim dodati sampinjone, paradajz i papriku. Dinstati povrce dok ne omeksa i onda dodati i meso. Bitno je da meso bude poluobradjeno ili neka vrsta mesa kojoj nije potrebna obrada kao sto je dimljeno meso. Zaciniti po ukusu i kratko proprziti.
Korak 2
Pripremljenom smesom filovati tortilje. Izrendati 100g kackavalja i po malo stavljati u tortilju zajedno sa filom, rolati ih i stavljati u podmazan pleh. Ostalih 100g kackavalja izrendati i posuti preko urolanih tortilja.
Korak 3
Pripremljene tortilje zapeci kratko u zagrejanoj rerni na 200 stepeni i sluziti tople uz kiselu pavlaku.
Sastojci
Za 4 osoba
8 komad/a Tortilja(kupljene ili napravljene domace, imate medju mojim receptima)
Pola Praziluka
1 komad/a Paradajz
5,6 komad/a Sampinjona
1 komad/a Paprike
100,200 g Mesa(piletina ili neko meso po izboru na kockice)
Malo So, biber, origano
200 g Kackavalja
Priprema
Korak 1
Na malo ulja izdinstati praziluk, zatim dodati sampinjone, paradajz i papriku. Dinstati povrce dok ne omeksa i onda dodati i meso. Bitno je da meso bude poluobradjeno ili neka vrsta mesa kojoj nije potrebna obrada kao sto je dimljeno meso. Zaciniti po ukusu i kratko proprziti.
Korak 2
Pripremljenom smesom filovati tortilje. Izrendati 100g kackavalja i po malo stavljati u tortilju zajedno sa filom, rolati ih i stavljati u podmazan pleh. Ostalih 100g kackavalja izrendati i posuti preko urolanih tortilja.
Korak 3
Pripremljene tortilje zapeci kratko u zagrejanoj rerni na 200 stepeni i sluziti tople uz kiselu pavlaku.
Tagovi