Penasto umutiti puter sa šećerom u prahu. Kada se povežu dodajemo žumance, vanil šećer ili aromu vanil šećera i prstohvat soli. Na kraju dodati brašno i zamesiti prhko tedto. Staviti u frižider na hladjenje. Nakon pola sata rastanjiti testo na pola cm debljine i vaditi modlicama. Peći na 180 stepeni nekih 10-15 minuta dok ne porumene ivice. Ostaviti da se keksići ohlade.
Priprema dekoracije
Umutiti limunov sok sa 1 bencetom i 250g šećera u prahu. Kada dobijemo homogenu smesu u nju možemo dodati boje u prahu i dekorisati keksice. Glazura se brzo susi na keksićima. Takodje ih mozemo filovati euorokremom i dzemom i spajati kao sendvič keksiće.
Recept za nagradni konkurs: Ukusi ispunjeni čarolijom
Sastojci
Za 4 osoba
250 g Maslac
100 G Šećer u prahu
1 Žumanca
1 supena kašika Dr. Oetker Vanilin šećer
1 prstohvat/a So
300 g Brašno
30 ml Limun (Limunov sok)
250g g C Šećer u prahu 250g
Naši proizvodi
Priprema
Priprema testa
Penasto umutiti puter sa šećerom u prahu. Kada se povežu dodajemo žumance, vanil šećer ili aromu vanil šećera i prstohvat soli. Na kraju dodati brašno i zamesiti prhko tedto. Staviti u frižider na hladjenje. Nakon pola sata rastanjiti testo na pola cm debljine i vaditi modlicama. Peći na 180 stepeni nekih 10-15 minuta dok ne porumene ivice. Ostaviti da se keksići ohlade.
Priprema dekoracije
Umutiti limunov sok sa 1 bencetom i 250g šećera u prahu. Kada dobijemo homogenu smesu u nju možemo dodati boje u prahu i dekorisati keksice. Glazura se brzo susi na keksićima. Takodje ih mozemo filovati euorokremom i dzemom i spajati kao sendvič keksiće.
Tagovi