Pileće belo meso iseći na parčad željene veličine(da ne bude isuviše tanko),posoliti,dodati C Začin iz bašte i propržiti ga na zagrejanom ulju dok ne porumeni sa obe strane.
Priprema krompira:
Krompir oljuštiti,oprati i iseći na kolutove.
Poređati u vatrostalnu posudu(ili pleh),preliti uljem,posoliti i izmešati.
Zatim:
Na krompir(po sredini)staviti pripremljeno meso.
Prelivanje:
Preliti mlekom,zatim pavlakom za kuvanje(prelivati i meso,a i krompir).
Pečenje:
Peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 40 minuta.
Tokom pečenja meso okrenuti na drugu stranu,kako bi se obe strane ravnomerno ispekle.
Recept za nagradni konkurs: Recepti s ljubavlju
Sastojci
Za 3 osoba
700 g krompir
po ukusu so
po ukusu C Začin iz bašte
po potrebi ulje
300 g pileće belo meso
200 ml mleko
200 ml pavlaka za kuvanje
Priprema
Priprema mesa:
Pileće belo meso iseći na parčad željene veličine(da ne bude isuviše tanko),posoliti,dodati C Začin iz bašte i propržiti ga na zagrejanom ulju dok ne porumeni sa obe strane.
Priprema krompira:
Krompir oljuštiti,oprati i iseći na kolutove.
Poređati u vatrostalnu posudu(ili pleh),preliti uljem,posoliti i izmešati.
Zatim:
Na krompir(po sredini)staviti pripremljeno meso.
Prelivanje:
Preliti mlekom,zatim pavlakom za kuvanje(prelivati i meso,a i krompir).
Pečenje:
Peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 40 minuta.
Tokom pečenja meso okrenuti na drugu stranu,kako bi se obe strane ravnomerno ispekle.
Gotovo jelo izvaditi iz rerne.
Serviranje:
Servirati i poslužiti.
Tagovi