U jednoj posudi pomešati posebno suve sastojke, u drugoj mokre, a onda sve sjediniti. ⠀
Pripremiti kalup za pečenje prečnika 26 cm i obložiti ga papirom za pečenje. Sipati pripremljenu smesu u posudu u kojoj ćete peći kolač.
Peci na 200 stepeni 30 - 40 minuta. ⠀
Priprema vanil sosa
Skuvati mleko sa šećerom i vanilom. Posebno umutiti slatku pavlaku, žimanca i prah pudinga pa dodati skuvanom mleku. Kuvati na tihoj vatri još nekoliko minuta dok se sos ne zgusne.
Sastojci
Za 8 osoba
200 g Šećer
200 g Brašno
300 g Mleveni mak
1 kesica/e Dr. Oetker Prašak za pecivo
320 ml Mleko
200 ml Ulje
370 ml Mleko
50 g Smeđi šećer
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
1/4 kesica/e Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
1 prstohvat/a So
2 supena kašika Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
150 ml Slatka pavlaka
2 komad/a Žumance
Naši proizvodi
Priprema
Priprema testa
U jednoj posudi pomešati posebno suve sastojke, u drugoj mokre, a onda sve sjediniti. ⠀
Pripremiti kalup za pečenje prečnika 26 cm i obložiti ga papirom za pečenje. Sipati pripremljenu smesu u posudu u kojoj ćete peći kolač.
Peci na 200 stepeni 30 - 40 minuta. ⠀
Priprema vanil sosa
Skuvati mleko sa šećerom i vanilom. Posebno umutiti slatku pavlaku, žimanca i prah pudinga pa dodati skuvanom mleku. Kuvati na tihoj vatri još nekoliko minuta dok se sos ne zgusne.
Preliti isečen kolač.
Servirati toplo ili hladno 🤔 … birajte.
⠀
Prijatno 👩🏻🍳.⠀
Tagovi