Ananas stavite u blender, pa dodajte 6 dl vode, šećer 170 g i gustin. Izblendirajte. Sipajte u šerpu i kuvajte na niskoj temperaturi uz konstantno mešanje dok se ne zgusne. Pomešajte ostatak vode i ostatak šećera. Brašno i prašak za pecivo pomešajte, dodajte mleko u prahu i margarin. Sjedinite, pa sipajte smesu sa vodom. Uvijte u providnu foliju i ostavite 15 minuta.
Tepsiju premažite margarinom a testo podelite na 2 dela, pa razvucite.
Stavite jedno testo u tepsiju i lepo utisnite. Obložite i ivice. Sipajte fil od ananasa, rasporedite, a zatim preko stavite drugo razvučeno testo. Izbockajte viljuškom i premažite umućenim žumancetom.
Sastojci
Za 10 osoba
500 gr ananasa
200 gr šećera
7 dl vode
150 gr Dr. Oetker Gustin
250 gr brašna
1/2 kesice Dr. Oetker Prašak za pecivo
3 kašike C Zamena za mleko u prahu
100 gr margarina
1 komada žumance
Naši proizvodi
Priprema
Priprema:
Ananas stavite u blender, pa dodajte 6 dl vode, šećer 170 g i gustin. Izblendirajte. Sipajte u šerpu i kuvajte na niskoj temperaturi uz konstantno mešanje dok se ne zgusne. Pomešajte ostatak vode i ostatak šećera. Brašno i prašak za pecivo pomešajte, dodajte mleko u prahu i margarin. Sjedinite, pa sipajte smesu sa vodom. Uvijte u providnu foliju i ostavite 15 minuta.
Tepsiju premažite margarinom a testo podelite na 2 dela, pa razvucite.
Stavite jedno testo u tepsiju i lepo utisnite. Obložite i ivice. Sipajte fil od ananasa, rasporedite, a zatim preko stavite drugo razvučeno testo. Izbockajte viljuškom i premažite umućenim žumancetom.
Pecite na 180°C oko 45 minuta.
Tagovi