Sastojci

Za 2 osoba

Batak sa suvim šljivama

2 komad/a pilećeg batka sa karabatakom

5-6 komad/a suvih šljiva

1/2 šolje vode

2-3 supena kašika maslinovog ulja

2 glavice crnog luka

2 šolje soka od pomorandže

1 supena kašika C Čvrstin

1 kafena kašičica soli

1 kafena kašičica bibera

2 komad/a šargarepe

Naši proizvodi

Priprema

Batak sa suvim šljivama

Krčkajte suve šljive u vodi dva minuta da omekšaju.

U šerpi, zagrejati ulje na srednjoj vatri. Pržite crni luk i šargarepu dok ne omekša.Dodati čvrstin i dobro promešati. Stavite batake preko crnog luka.

Sipajte sok od pomorandže, suve šljive, so i biber.

Ostavite da se krčka pet minuta dok se sos na zgusne. 

Poslužite odmah.