Krčkajte suve šljive u vodi dva minuta da omekšaju.
U šerpi, zagrejati ulje na srednjoj vatri. Pržite crni luk i šargarepu dok ne omekša.Dodati čvrstin i dobro promešati. Stavite batake preko crnog luka.
Sipajte sok od pomorandže, suve šljive, so i biber.
Ostavite da se krčka pet minuta dok se sos na zgusne.
Sastojci
Za 2 osoba
2 komad/a pilećeg batka sa karabatakom
5-6 komad/a suvih šljiva
1/2 šolje vode
2-3 supena kašika maslinovog ulja
2 glavice crnog luka
2 šolje soka od pomorandže
1 supena kašika C Čvrstin
1 kafena kašičica soli
1 kafena kašičica bibera
2 komad/a šargarepe
Naši proizvodi
Priprema
Batak sa suvim šljivama
Krčkajte suve šljive u vodi dva minuta da omekšaju.
U šerpi, zagrejati ulje na srednjoj vatri. Pržite crni luk i šargarepu dok ne omekša.Dodati čvrstin i dobro promešati. Stavite batake preko crnog luka.
Sipajte sok od pomorandže, suve šljive, so i biber.
Ostavite da se krčka pet minuta dok se sos na zgusne.
Poslužite odmah.
Tagovi