Kvasac rastopiti sa malo mlake vode i kašičicom brašna. U ostatak brašna staviti toplu vodu, so, ulje i razmućen kvasac. Lagano mešati kašikom. Kada se dobije kompaktno testo uz dodatak brašna premesitisamo nekoloko puta. Bezglutensko brašno ne voli puno da se gnjavi.
Narastanje
Oblikovati veknu. Staviti na pek papir, premazati uljem i raseći po želji od gore. Prekriti providnom folijom i ostaviti da naraste 30 min. Ukljičiti rernu da se greje.
Pečenje
Kada je hleb narastao, skinuti foliju i staviti ga u dobro zagrejanu rernu. Jednu malu šerpicu sa vodom staviti na dno rerne. Uključiti ventilator. Peći oko 20/30 min
Sastojci
Za 4 osoba
500 g Schär mix B
1 C Suvi kvasac 10g
40 ml Ulje
450 ml Vode
5 g So
Naši proizvodi
Priprema
Testo
Kvasac rastopiti sa malo mlake vode i kašičicom brašna. U ostatak brašna staviti toplu vodu, so, ulje i razmućen kvasac. Lagano mešati kašikom. Kada se dobije kompaktno testo uz dodatak brašna premesitisamo nekoloko puta. Bezglutensko brašno ne voli puno da se gnjavi.
Narastanje
Oblikovati veknu. Staviti na pek papir, premazati uljem i raseći po želji od gore. Prekriti providnom folijom i ostaviti da naraste 30 min. Ukljičiti rernu da se greje.
Pečenje
Kada je hleb narastao, skinuti foliju i staviti ga u dobro zagrejanu rernu. Jednu malu šerpicu sa vodom staviti na dno rerne. Uključiti ventilator. Peći oko 20/30 min
Tagovi