Za 4 osoba
2 glavice kiselog kupusa
300 g suvog mesa
300 g slanine
700 g suvih rebara
3 glavice crnog luka
1 supena kašika svinjska mast
1 kafena kašičica sitne, slatke paprike
Priprema
Kiseo kupus sitno iseckati.
Suvo meso iseći na kocke.
Rebra rasparčati.
Crni luk sitno iseckati pa propržiti na mast.
Dodati alevu papriku.
Pola tako uprženog luka sipati na dno šerpe ili lonca.
Staviti red kiselog kupusa, red suvog mesa, rebra i malo uprženog luka.
Opet kiseo kupus...preko poredjati slaninu.
Polako naliti vodom da ogrezne.
Poklopiti i kuvati na tihoj vatri.
Recept za nagradni konkurs: Recepti s ljubavlju
Sastojci
Za 4 osoba
2 glavice kiselog kupusa
300 g suvog mesa
300 g slanine
700 g suvih rebara
3 glavice crnog luka
1 supena kašika svinjska mast
1 kafena kašičica sitne, slatke paprike
Priprema
Priprema
Kiseo kupus sitno iseckati.
Suvo meso iseći na kocke.
Rebra rasparčati.
Crni luk sitno iseckati pa propržiti na mast.
Dodati alevu papriku.
Pola tako uprženog luka sipati na dno šerpe ili lonca.
Staviti red kiselog kupusa, red suvog mesa, rebra i malo uprženog luka.
Opet kiseo kupus...preko poredjati slaninu.
Polako naliti vodom da ogrezne.
Poklopiti i kuvati na tihoj vatri.