Recept za nagradni konkurs: Ukusi ispunjeni čarolijom

Sastojci

Za 12 osoba

Prevrnuti kolač sa jabukama

1 kg jabuka

5 komad/a jaja

5 supena kašika šećera

5 supena kašika Brašno T-400

1/2 kafena kašičica cimeta

1 kesica/e Dr. Oetker Cimet šećer

1 supena kašika putera

1/2 šolje seckanih oraha

1/2 šolje suvog grožđa

500 ml mleka

Naši proizvodi

Priprema

Prevrnuti kolač sa jabukama

Jabuke oljuštiti, očistiti, pa iseći na kriške ili kolutove. U pleh staviti pek papir ili alu-foliju, namazati puterom. Poređati jabuke, začiniti cimetom, posuti šećerom, seckanim orasima i suvim grožđem. Staviti u pećnicu na deset minita, da se zapeče.

Za to vreme pripremiti patišpanj. Pet jaja umutiti sa pet kašika šećera, pa na kraju polako umešati pet kašika brašna pomešanih sa praškom za pecivo. Izvaditi zapečene jabuke, preliti testom i vratiti u rernu. Peći na 180 stepeni, da testo lagano naraste i da porumeni.

Ispečen kolač izvaditi iz rerne, prohladiti, pa izvrnuti na tacnu. Od 400 ml mleka i malo šećera skuvati puding. Ohlađen kolač premazati pudingom, a preko staviti šlag.