Jabuke oljuštiti, očistiti, pa iseći na kriške ili kolutove. U pleh staviti pek papir ili alu-foliju, namazati puterom. Poređati jabuke, začiniti cimetom, posuti šećerom, seckanim orasima i suvim grožđem. Staviti u pećnicu na deset minita, da se zapeče.
Za to vreme pripremiti patišpanj. Pet jaja umutiti sa pet kašika šećera, pa na kraju polako umešati pet kašika brašna pomešanih sa praškom za pecivo. Izvaditi zapečene jabuke, preliti testom i vratiti u rernu. Peći na 180 stepeni, da testo lagano naraste i da porumeni.
Ispečen kolač izvaditi iz rerne, prohladiti, pa izvrnuti na tacnu. Od 400 ml mleka i malo šećera skuvati puding. Ohlađen kolač premazati pudingom, a preko staviti šlag.
Recept za nagradni konkurs: Ukusi ispunjeni čarolijom
Sastojci
Za 12 osoba
1 kg jabuka
5 komad/a jaja
5 supena kašika šećera
5 supena kašika Brašno T-400
1 kesica/e Dr. Oetker Prašak za pecivo
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
1/2 kafena kašičica cimeta
1 kesica/e Dr. Oetker Cimet šećer
1 supena kašika putera
1/2 šolje seckanih oraha
1/2 šolje suvog grožđa
500 ml mleka
2 kesica/e Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
2 kesica/e Dr. Oetker Šlag krem sa ukusom slatke pavlake
Naši proizvodi
Priprema
Prevrnuti kolač sa jabukama
Jabuke oljuštiti, očistiti, pa iseći na kriške ili kolutove. U pleh staviti pek papir ili alu-foliju, namazati puterom. Poređati jabuke, začiniti cimetom, posuti šećerom, seckanim orasima i suvim grožđem. Staviti u pećnicu na deset minita, da se zapeče.
Za to vreme pripremiti patišpanj. Pet jaja umutiti sa pet kašika šećera, pa na kraju polako umešati pet kašika brašna pomešanih sa praškom za pecivo. Izvaditi zapečene jabuke, preliti testom i vratiti u rernu. Peći na 180 stepeni, da testo lagano naraste i da porumeni.
Ispečen kolač izvaditi iz rerne, prohladiti, pa izvrnuti na tacnu. Od 400 ml mleka i malo šećera skuvati puding. Ohlađen kolač premazati pudingom, a preko staviti šlag.
Tagovi