Umutiti jaaj viljuškom, prvo samo belance, pa dodati žumance. Dodati ulje. Postepeno dodavati griz, kašiku po kašiku. Pirinčanog griza najviše staviti. Mešati dok se ne dobije smesa malo gušća od smese kada se prave obične knedle. Treba malo da odstoje. Kada supa vri vaditi kašikom knedle i spustiti u supu da se skuvaju.Kod bezglutenskih knedli je važno da smesa bude gušća i da odstoji par minuta.
Sastojci
Za 4 osoba
1 komad/a Jaje
1 malo Ulja
1 supena kašika Kukuruzni griz
2,3 supena kašika Pirinčani griz
1 supena kašika Griz od prosa
Priprema
Priprema
Umutiti jaaj viljuškom, prvo samo belance, pa dodati žumance. Dodati ulje. Postepeno dodavati griz, kašiku po kašiku. Pirinčanog griza najviše staviti. Mešati dok se ne dobije smesa malo gušća od smese kada se prave obične knedle. Treba malo da odstoje. Kada supa vri vaditi kašikom knedle i spustiti u supu da se skuvaju.Kod bezglutenskih knedli je važno da smesa bude gušća i da odstoji par minuta.
Tagovi