Recept za nagradni konkurs: Ukusi ispunjeni čarolijom

Sastojci

Za 20 osoba

Testo

150 g Brašno

1 prstohvat/a So

250 ml Voda

50 g Puter

4 komad/a Jaja

Dekoracija

1 kesica/e Dr. Oetker Limun šećer u prahu

Naši proizvodi

Priprema

Priprema testa za krofne

U šerpu staviti vodu, puter i so i sraviti da provri. Posebno umešati brašno sa praškom za pecivo. Kada voda provri sipati brašno i energično mešati dok se ne dobije gusta, homogena smesa. Presipati testo u činiju i kada se malo prohladi razmutiti je mikserom. Zatim dodavati jedno po jedno jaje i miksati sve dok se masa ne ujednači. Zatim sipati testo u poslastičarski špric i na pheh obložen papirom za pečenje istiskivati krofne. (Ukoliko nemate poslastičarski špric, možete i kašikom stavljati krofne na pleh) Bitno je da između krofni bude razmak najmanje 5 cm, jer će tokom pečenja narasti.

Krofne peći u zagrejanoj rerni na 200° C oko 40 minuta ( dok ne porumene)

Priprema fila

Rastvoriti puding u malo mleka, a ostatak mleka staviti na šporet zajedno sa šećerom, puterom i vanilin šećerom da provri. Kad provri umešati puding i kuvati par minuta. Ostaviti puding da se hladi. (Najbolje je staviti preko samoprijanjajuću foliju kako se ne bi stvorila korica) Dok se puding hladi posebno umutiti šlag prema uputstvu sa kesice. Ohlađen puding izmešati mikserom i postepeno dodavati umućen šlag. Mutiti mikserom dok se masa ne ujednači.

Filovanje

Ohlađene krofne preseći nožem na pola, pa gornje polovine staviti sa strane. Pripremljen fil sipati u poslastičarski špric (ili ako nemate u kesu pa odseći vrh) i filovati donji deo kore. Kada se isfiluju sve donje polovine, polako na svaku krofnu staviti gornji deo. Ostaviti na hladnom mestu 30-ak minuta.

Dekoracija

Preko svake princes krofne staviti malo Limun śećera u prahu i princes krofne se mogu služiti.

Prijatno!