Sastojci

Za 7 osoba

Sastojci:

dvadesetak listova kupusa

400-500 gr mlevenog mesa (ja sam koristila svinjsko)

3-4 glavica crnog luka

1 srednja šoljica pirinča

2 kašike al. paprike

po ukusu so, biber, suvi začin, lorber

2 pune kašike masti

1 kašika brašna

Priprema

ukiseljenih listova kupusa:

Več sam ovde postavila recept za brzo kiseljenje listova za sarmu, da se ne bih ponavljala, pronađite ga u pretrazi:

(brzo ukiseljeni listovi za sarmu)

sarme:

Na kašiku masti propržite sitno seckan crni luk pa kada malo omekša dodajte ml. meso i pržite mešajući oko desetak minuta. Sada dodajte predhodno opran pirinač, so, 1 kašiku alevu papriku, ml. biber i suvi začin. Sve dobro izmešajte.

U odgovarajući sud (koji će ići u rernu), stavite malo masti i dno pokrijte sa 2-3 lošija listova.

Zavijajte sarme i ređajte jednu do druge u jednom ili dva reda. Stavite lorber, nalijte vodom ali nemojte da prekrije sarmu.

Stavite ostatak masti odozgo, poklopite sarmu tanjirem pa zatim poklopcem i kuvajte oko pola sata na šporetu a zatim sklonite poklopac i tanjir pa je zapržite ostatkom mašću, kašikom brašna i kašikom al. paprike. Sud stavite u rernu i pecite još oko pola sata.