400-500 gr
mlevenog mesa (ja sam koristila svinjsko)
3-4 glavica
crnog luka
1 srednja šoljica
pirinča
2 kašike
al. paprike
po ukusu
so, biber, suvi začin, lorber
2 pune kašike
masti
1 kašika
brašna
Priprema
ukiseljenih listova kupusa:
Več sam ovde postavila recept za brzo kiseljenje listova za sarmu, da se ne bih ponavljala, pronađite ga u pretrazi:
(brzo ukiseljeni listovi za sarmu)
sarme:
Na kašiku masti propržite sitno seckan crni luk pa kada malo omekša dodajte ml. meso i pržite mešajući oko desetak minuta. Sada dodajte predhodno opran pirinač, so, 1 kašiku alevu papriku, ml. biber i suvi začin. Sve dobro izmešajte.
U odgovarajući sud (koji će ići u rernu), stavite malo masti i dno pokrijte sa 2-3 lošija listova.
Zavijajte sarme i ređajte jednu do druge u jednom ili dva reda. Stavite lorber, nalijte vodom ali nemojte da prekrije sarmu.
Stavite ostatak masti odozgo, poklopite sarmu tanjirem pa zatim poklopcem i kuvajte oko pola sata na šporetu a zatim sklonite poklopac i tanjir pa je zapržite ostatkom mašću, kašikom brašna i kašikom al. paprike. Sud stavite u rernu i pecite još oko pola sata.
Sastojci
Za 7 osoba
dvadesetak listova kupusa
400-500 gr mlevenog mesa (ja sam koristila svinjsko)
3-4 glavica crnog luka
1 srednja šoljica pirinča
2 kašike al. paprike
po ukusu so, biber, suvi začin, lorber
2 pune kašike masti
1 kašika brašna
Priprema
ukiseljenih listova kupusa:
Več sam ovde postavila recept za brzo kiseljenje listova za sarmu, da se ne bih ponavljala, pronađite ga u pretrazi:
(brzo ukiseljeni listovi za sarmu)
sarme:
Na kašiku masti propržite sitno seckan crni luk pa kada malo omekša dodajte ml. meso i pržite mešajući oko desetak minuta. Sada dodajte predhodno opran pirinač, so, 1 kašiku alevu papriku, ml. biber i suvi začin. Sve dobro izmešajte.
U odgovarajući sud (koji će ići u rernu), stavite malo masti i dno pokrijte sa 2-3 lošija listova.
Zavijajte sarme i ređajte jednu do druge u jednom ili dva reda. Stavite lorber, nalijte vodom ali nemojte da prekrije sarmu.
Stavite ostatak masti odozgo, poklopite sarmu tanjirem pa zatim poklopcem i kuvajte oko pola sata na šporetu a zatim sklonite poklopac i tanjir pa je zapržite ostatkom mašću, kašikom brašna i kašikom al. paprike. Sud stavite u rernu i pecite još oko pola sata.
Tagovi