Recept za nagradni konkurs: Recepti s ljubavlju

Sastojci

Za 19 osoba

Potrebno za 19 krofnica

3 komad/a Jaja

200 ml Vode

100 ml Ulja

150 g Brašna

1 kafena kašičica Soli

1 kafena kašičica Šećera

Za fil

500 ml Mleka

4 komad/a Žumanca

80 g Brašna

5-6 supena kašika Šećera

Dodatno još

1 komad/a Dr. Oetker Dekor Srebrne perle

Naši proizvodi

Priprema

Priprema brantajg mase (masa za princes krofne)

U sud sipati vodu,ulje,so i šećer i staviti na šporet da provri,zatim dodati brašno i neprestano mešati žicom,kada se odvaja masa od posude (tačnije tad je voda isparila) onda je gotovo i sklanjamo sa šporeta. Ostavimo da se masa prohladi i tek onda dodamo jaja i prašak za pecivo i mutimo mikserom da sjedinimo,zatim uzmemo špric i u pleh sa papirom za pečenje pravimo krofnice. Peći 15-20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 C. Smanjivati temperaturu (do 150 C), ali ne otvarati rernu. Od ove mase dobiju se 19 krofnica,ako želite više samo povećate masu. Kada su krofnice gotove ostavimo ih da se hlade i za to vreme pravimo fil.

Za fil

U sud sipamo mleko,i stavimo da provri sa šećerom,a u drugu činiju izmešamo sa žicom žumanca,vanil šećer i brašno. Kada je mleko provrilo dodajemo ovu masu neprestano mešajući. Kada se zgusne sklanjamo sa šporeta i ostavimo masu da se hladi. Ko ne voli fil sa jajima može da stavi puding umesto brašna i jaja,ali ja nekako volim ovaj fil domaći. Dok se fil hladi umutimo šlag. Kada se sve ohladilo presečemo svaku krofnicu i filujemo,a zatim sa špricom u svaku dodamo i šlag preko fila. I krofnice su gotove.