U sud sipati vodu,ulje,so i šećer i staviti na šporet da provri,zatim dodati brašno i neprestano mešati žicom,kada se odvaja masa od posude (tačnije tad je voda isparila) onda je gotovo i sklanjamo sa šporeta. Ostavimo da se masa prohladi i tek onda dodamo jaja i prašak za pecivo i mutimo mikserom da sjedinimo,zatim uzmemo špric i u pleh sa papirom za pečenje pravimo krofnice. Peći 15-20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 C. Smanjivati temperaturu (do 150 C), ali ne otvarati rernu. Od ove mase dobiju se 19 krofnica,ako želite više samo povećate masu. Kada su krofnice gotove ostavimo ih da se hlade i za to vreme pravimo fil.
Za fil
U sud sipamo mleko,i stavimo da provri sa šećerom,a u drugu činiju izmešamo sa žicom žumanca,vanil šećer i brašno. Kada je mleko provrilo dodajemo ovu masu neprestano mešajući. Kada se zgusne sklanjamo sa šporeta i ostavimo masu da se hladi. Ko ne voli fil sa jajima može da stavi puding umesto brašna i jaja,ali ja nekako volim ovaj fil domaći. Dok se fil hladi umutimo šlag. Kada se sve ohladilo presečemo svaku krofnicu i filujemo,a zatim sa špricom u svaku dodamo i šlag preko fila. I krofnice su gotove.
Recept za nagradni konkurs: Recepti s ljubavlju
Sastojci
Za 19 osoba
3 komad/a Jaja
200 ml Vode
100 ml Ulja
150 g Brašna
1 kafena kašičica Soli
1 kafena kašičica Šećera
1 komad/a Dr. Oetker Prašak za pecivo
500 ml Mleka
4 komad/a Žumanca
2 komad/a Dr. Oetker Vanilin šećer
80 g Brašna
5-6 supena kašika Šećera
200 g C Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake 75g
1 komad/a Dr. Oetker Dekor Srebrne perle
Naši proizvodi
Priprema
Priprema brantajg mase (masa za princes krofne)
U sud sipati vodu,ulje,so i šećer i staviti na šporet da provri,zatim dodati brašno i neprestano mešati žicom,kada se odvaja masa od posude (tačnije tad je voda isparila) onda je gotovo i sklanjamo sa šporeta. Ostavimo da se masa prohladi i tek onda dodamo jaja i prašak za pecivo i mutimo mikserom da sjedinimo,zatim uzmemo špric i u pleh sa papirom za pečenje pravimo krofnice. Peći 15-20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 C. Smanjivati temperaturu (do 150 C), ali ne otvarati rernu. Od ove mase dobiju se 19 krofnica,ako želite više samo povećate masu. Kada su krofnice gotove ostavimo ih da se hlade i za to vreme pravimo fil.
Za fil
U sud sipamo mleko,i stavimo da provri sa šećerom,a u drugu činiju izmešamo sa žicom žumanca,vanil šećer i brašno. Kada je mleko provrilo dodajemo ovu masu neprestano mešajući. Kada se zgusne sklanjamo sa šporeta i ostavimo masu da se hladi. Ko ne voli fil sa jajima može da stavi puding umesto brašna i jaja,ali ja nekako volim ovaj fil domaći. Dok se fil hladi umutimo šlag. Kada se sve ohladilo presečemo svaku krofnicu i filujemo,a zatim sa špricom u svaku dodamo i šlag preko fila. I krofnice su gotove.