Recept za nagradni konkurs: Ukusi ispunjeni čarolijom

Sastojci

Za 12 osoba

Sastojci:

500 gr tankih kora za pitu

3 komada jaja

200 + 100 gr šećera

2 dl gustog jogurta

2 dl ulja

400 gr višanja bez koštica

2 dl soka od višanja

Naši proizvodi

Priprema

Priprema:

 U sok koji su pustile zamrznute višnje dodajte još 2 dl soka od višanja (ja sam imala svoj domaći sok) tako da bude ukupno oko 4 dl tečnosti (ukoliko nema dodajte još vode). Sve sipajte u sud, dodajte 150 gr šećera i skuvajte srednje gust sirup. Ostavite da se ohladi.        Mutite jaja sa 200 gr šećera dok se sav šećer ne istopi, smanjite brzinu miksera pa dodajte jogurt, ulje, vanilin šećer i pecivo pa sve sjedinite.             

Na uljem podmazan pleh ređajte pet kora i svaku premažite sa malo nadeva, pa na petu stavite trećinu očišćenih i oceđenih višanja. Pospite ih sa kašikom griza. Ponovite isti postupak još dva puta. Dakle 3 puta stavljate višnje. Poslednju koru takođe premažite ostatkom nadeva.Ovako složenu pitu isecite na željene kocke i stavite u zagrejanu rernu na 200 st. i pecite oko 30 min. a potom smanjite na 180 st. i pecite još oko 15 minuta. Isključite rernu i ostavite da u njoj stoji još desetak minuta.

Pečenu pitu izvadite iz rerne i odmah je prelijte hladnim sirupom. Ostavite da pita upije sav sirup, ohladite je u frižideru i poslužite.