U sok koji su pustile zamrznute višnje dodajte još 2 dl soka od višanja (ja sam imala svoj domaći sok) tako da bude ukupno oko 4 dl tečnosti (ukoliko nema dodajte još vode). Sve sipajte u sud, dodajte 150 gr šećera i skuvajte srednje gust sirup. Ostavite da se ohladi. Mutite jaja sa 200 gr šećera dok se sav šećer ne istopi, smanjite brzinu miksera pa dodajte jogurt, ulje, vanilin šećer i pecivo pa sve sjedinite.
Na uljem podmazan pleh ređajte pet kora i svaku premažite sa malo nadeva, pa na petu stavite trećinu očišćenih i oceđenih višanja. Pospite ih sa kašikom griza. Ponovite isti postupak još dva puta. Dakle 3 puta stavljate višnje. Poslednju koru takođe premažite ostatkom nadeva.Ovako složenu pitu isecite na željene kocke i stavite u zagrejanu rernu na 200 st. i pecite oko 30 min. a potom smanjite na 180 st. i pecite još oko 15 minuta. Isključite rernu i ostavite da u njoj stoji još desetak minuta.
Pečenu pitu izvadite iz rerne i odmah je prelijte hladnim sirupom. Ostavite da pita upije sav sirup, ohladite je u frižideru i poslužite.
Recept za nagradni konkurs: Ukusi ispunjeni čarolijom
Sastojci
Za 12 osoba
500 gr tankih kora za pitu
3 komada jaja
200 + 100 gr šećera
2 dl gustog jogurta
2 dl ulja
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećer
1 kesica Dr. Oetker Prašak za pecivo
3 kašike C Pšenični griz 500g
400 gr višanja bez koštica
2 dl soka od višanja
Naši proizvodi
Priprema
Priprema:
U sok koji su pustile zamrznute višnje dodajte još 2 dl soka od višanja (ja sam imala svoj domaći sok) tako da bude ukupno oko 4 dl tečnosti (ukoliko nema dodajte još vode). Sve sipajte u sud, dodajte 150 gr šećera i skuvajte srednje gust sirup. Ostavite da se ohladi. Mutite jaja sa 200 gr šećera dok se sav šećer ne istopi, smanjite brzinu miksera pa dodajte jogurt, ulje, vanilin šećer i pecivo pa sve sjedinite.
Na uljem podmazan pleh ređajte pet kora i svaku premažite sa malo nadeva, pa na petu stavite trećinu očišćenih i oceđenih višanja. Pospite ih sa kašikom griza. Ponovite isti postupak još dva puta. Dakle 3 puta stavljate višnje. Poslednju koru takođe premažite ostatkom nadeva.Ovako složenu pitu isecite na željene kocke i stavite u zagrejanu rernu na 200 st. i pecite oko 30 min. a potom smanjite na 180 st. i pecite još oko 15 minuta. Isključite rernu i ostavite da u njoj stoji još desetak minuta.
Pečenu pitu izvadite iz rerne i odmah je prelijte hladnim sirupom. Ostavite da pita upije sav sirup, ohladite je u frižideru i poslužite.
Tagovi