Na ulju prodinstajte seckano meso i crni luk, pa kada luk omekša dodajte brašno a zatim i al. papriku. Dodajte čašu vode, promešajte i kada proključa dodajte i sok paradajza.
Posolite, pobiberite, dodajte i origano, poklopite i na laganoj vatri kuvajte još dvadesetak minuta. Pri kraju dodajte seckan beli luk i peršun.
Toplo jelo poslužite uz testeninu po vašem izvoru.
Sastojci
Za 3 osoba
oko 400 gr svinjskog mesa bez kostiju
2 glavice crnog luka
4 dl kuvanog soka paradajza
2 kašike brašna
1 kašika al. paprike
po ukusu soli i ml. bibera
po želji origana
4-5 kašike ulja
po želji lista peršuna
2 čena belog luka
Priprema
priprema:
Na ulju prodinstajte seckano meso i crni luk, pa kada luk omekša dodajte brašno a zatim i al. papriku. Dodajte čašu vode, promešajte i kada proključa dodajte i sok paradajza.
Posolite, pobiberite, dodajte i origano, poklopite i na laganoj vatri kuvajte još dvadesetak minuta. Pri kraju dodajte seckan beli luk i peršun.
Toplo jelo poslužite uz testeninu po vašem izvoru.
Tagovi