Recept za nagradni konkurs: Ukusi ispunjeni čarolijom
Sastojci
Za 20 osoba
Kora
320 g
Brašno T-400
300 g
Šećer
1 komad/a
Jaja
1 kafena kašičica
Limun kora
1.5 kafena kašičica
Prašak za pecivo
180 g
Maslac
1 supena kašika
Ekstrakt vanile
4 komad/a
Belanac
1 prstohvat/a
So
Fil od bele čokolade
400 ml
Slatka pavlaka
1 kesica/e
Vanilin secer
200 g
Bela čokolada
Fil od borovnica
300 g
Smrznute borovnice
70 g
Šećer
1 kesica/e
Želatin
Priprema
Priprema kore
Pomešati mleko, jaja, belanca i ekstrakt vanile. Posebno ponešati brašno, šećer, prašak za pecivo, limunovu rendanu koru i so. Tome dodati mokre sastojke i otopljen maslac. Kada se sve sjedini dobije se gusto testo. To je za dve kore. Kore se peku u okruglom kalupu i kada se ispeku i ohlade seku se na pola tako da se dobiju 4 kore.
Priprema krema od borovnica
Dok se kore peku borovnice sa šecerom i 50ml vode staviti da porokuvaju. Potrebno je kuvati ih 10-15 minuta i na kraju skloniti sa ringle i dodati kesicu želatina. Mešati dok se želatin ne rastopi potpuno pa odložiti na neko hladno đesto da se krem ohladi.
Može se napraviti kaša uz pomoć štapnog miksera, mada su se moje borovnice u kuvanju raspale pa nije bilo potrebe.
Priprema krema od bele čokolade
Prvo čokoladu rastopiti i ostaviti da se malo prohladi. Slatku pavlaku mutiti dok ne krene blago da se učvršćuje. Tada sipati belu cokoladu i vanilin šećer i nastaviti sa mućenjem. Vodite računa da slatku pavlaku ne umutite previše jer će biti previše gusta.
Filovanje
Filovati kore kremom od bele čokolade pa preko premazati krem od borovnica i tako do kraja. Ppslednju koru samo premazati kremom od bele čokolade. Celu tortu premazite preostalim filom od bele čokolade.
Naravno možete koristiti umesto bele običnu mlečnu čokoladu. Torta sa slike ima kombinovanu belu i običnu mlečnu čololadu.
Recept za nagradni konkurs: Ukusi ispunjeni čarolijom
Sastojci
Za 20 osoba
320 g Brašno T-400
300 g Šećer
1 komad/a Jaja
1 kafena kašičica Limun kora
1.5 kafena kašičica Prašak za pecivo
180 g Maslac
1 supena kašika Ekstrakt vanile
4 komad/a Belanac
1 prstohvat/a So
400 ml Slatka pavlaka
1 kesica/e Vanilin secer
200 g Bela čokolada
300 g Smrznute borovnice
70 g Šećer
1 kesica/e Želatin
Priprema
Priprema kore
Pomešati mleko, jaja, belanca i ekstrakt vanile. Posebno ponešati brašno, šećer, prašak za pecivo, limunovu rendanu koru i so. Tome dodati mokre sastojke i otopljen maslac. Kada se sve sjedini dobije se gusto testo. To je za dve kore. Kore se peku u okruglom kalupu i kada se ispeku i ohlade seku se na pola tako da se dobiju 4 kore.
Priprema krema od borovnica
Dok se kore peku borovnice sa šecerom i 50ml vode staviti da porokuvaju. Potrebno je kuvati ih 10-15 minuta i na kraju skloniti sa ringle i dodati kesicu želatina. Mešati dok se želatin ne rastopi potpuno pa odložiti na neko hladno đesto da se krem ohladi.
Može se napraviti kaša uz pomoć štapnog miksera, mada su se moje borovnice u kuvanju raspale pa nije bilo potrebe.
Priprema krema od bele čokolade
Prvo čokoladu rastopiti i ostaviti da se malo prohladi. Slatku pavlaku mutiti dok ne krene blago da se učvršćuje. Tada sipati belu cokoladu i vanilin šećer i nastaviti sa mućenjem. Vodite računa da slatku pavlaku ne umutite previše jer će biti previše gusta.
Filovanje
Filovati kore kremom od bele čokolade pa preko premazati krem od borovnica i tako do kraja. Ppslednju koru samo premazati kremom od bele čokolade. Celu tortu premazite preostalim filom od bele čokolade.
Naravno možete koristiti umesto bele običnu mlečnu čokoladu. Torta sa slike ima kombinovanu belu i običnu mlečnu čololadu.
Tagovi