Za 12 osoba
1/2 kg tankih kora za pitu
2 komada jaja
1 čaša jogurta
pola čaše šećera
oko 70 ml ulja
1 kesica Dr. Oetker Prašak za pecivo
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećer
2 komada jabuka
100 gr suvog grožđa
2-3 kašike limunovog soka
3 čaše vode
3 ipo ćaše šećera
priprema:
Umutite jaja sa šećerom, dodajte ulje i jogurt i na kraju pecivo. Narendajte jabuke i prelijte ih limunovim sokom.
Potopite suvo grožđe u mlakoj vodi.
Na radni sto stavite jednu koru, premažite je sa malo nadeva sa jogurtom, pa tako nastavite dok ne utrošite 4 kore.
Preko poslednje kore narendajte polovinu narendanih jabuka i pospite polovinom suvog grožđa. Urolajte kore u rolat.
Ponovite postupak sa ostakom kora.
Rolate stavite na uljem podmazan pleh.
Pecite oko 40 min. na 200 stepeni, tj. dok ne porumene.
U međuvremenu skuvajte sirup od vode i šećera, pa odmah prelijte mlaku baklavu.
Dobro je ohladite i poslužite.
Recept za nagradni konkurs: Ukusi ispunjeni čarolijom
Sastojci
Za 12 osoba
1/2 kg tankih kora za pitu
2 komada jaja
1 čaša jogurta
pola čaše šećera
oko 70 ml ulja
1 kesica Dr. Oetker Prašak za pecivo
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećer
2 komada jabuka
100 gr suvog grožđa
2-3 kašike limunovog soka
3 čaše vode
3 ipo ćaše šećera
Naši proizvodi
Priprema
priprema:
Umutite jaja sa šećerom, dodajte ulje i jogurt i na kraju pecivo. Narendajte jabuke i prelijte ih limunovim sokom.
Potopite suvo grožđe u mlakoj vodi.
Na radni sto stavite jednu koru, premažite je sa malo nadeva sa jogurtom, pa tako nastavite dok ne utrošite 4 kore.
Preko poslednje kore narendajte polovinu narendanih jabuka i pospite polovinom suvog grožđa. Urolajte kore u rolat.
Ponovite postupak sa ostakom kora.
Rolate stavite na uljem podmazan pleh.
Pecite oko 40 min. na 200 stepeni, tj. dok ne porumene.
U međuvremenu skuvajte sirup od vode i šećera, pa odmah prelijte mlaku baklavu.
Dobro je ohladite i poslužite.
Tagovi