Za 40 osoba
1 pakovanje/a C Oblande
500 g šećer
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
100 g mlevenih oraha
100 g C Kokos
100 g mlevenog keksa
Priprema fila:
Stavite šećer, vanilin šećer i vodu u šerpu, promešajte, pa zagrevajte do ključanja.
Dodajte komadiće margarina da se rastope, a zatim sklonite sud sa vatre.
Umešajte mlevene orahe, mleveni keks i kokos.
Pripremeljenu smesu ostavite da se prohladi.
Završni postupak:
Prohlađen fil podelite na četiri jednaka dela.
Premažite četiri lista oblandi dok ih slažete jedan na drugi, a poslednju - petu ostavite nenamazanu reljefnom stranom prema gore.
Nafilovanu oblandu opteretite nečim težim, te ostavite preko noći na hladnom mestu da se stegne.
Isecite oštrim nožem ili skalpelom na komade željene veličine i oblika, ovog puta sam se odlučila bila za rombove.
Sastojci
Za 40 osoba
1 pakovanje/a C Oblande
500 g šećer
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
100 g mlevenih oraha
100 g C Kokos
100 g mlevenog keksa
Naši proizvodi
Priprema
Priprema fila:
Stavite šećer, vanilin šećer i vodu u šerpu, promešajte, pa zagrevajte do ključanja.
Dodajte komadiće margarina da se rastope, a zatim sklonite sud sa vatre.
Umešajte mlevene orahe, mleveni keks i kokos.
Pripremeljenu smesu ostavite da se prohladi.
Završni postupak:
Prohlađen fil podelite na četiri jednaka dela.
Premažite četiri lista oblandi dok ih slažete jedan na drugi, a poslednju - petu ostavite nenamazanu reljefnom stranom prema gore.
Nafilovanu oblandu opteretite nečim težim, te ostavite preko noći na hladnom mestu da se stegne.
Isecite oštrim nožem ili skalpelom na komade željene veličine i oblika, ovog puta sam se odlučila bila za rombove.
Tagovi